• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Reyhanlı Saldırısında Askeri İstihbarat Bilgilerini Sızdırmakla Suçlanan Er Beraat Etti

Reyhanlı Saldırısında Askeri İstihbarat Bilgilerini Sızdırmakla Suçlanan Er Beraat Etti
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırısı sonrası askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanan er Utku...

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırısı sonrası askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanan er Utku Kalı, Amasya'da yargılandığı mahkemede beraat etti.

Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırıların ardından belgelerin yayınlanmasından sonra hakkında soruşturma başlatılan Amasya Cezaevi'nde görevli asker Jandarma Er Utku Kalı, 170 gün cezaevinde kaldıktan sonra yaklaşık 4.5 ay önce yargılandığı özel yetkili bölge mahkemesi olan Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tahliye olmuştu. 6526 sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesiyle TMH 10. maddesiyle görevli ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasının ardından tutuksuz olan Utku Kalı'nın Samsun'da yargılandığı mahkemenin görevsizlik kararı vermesi üzerine Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişiklikle kaldırılan özel yetkili Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Utlu Kalı ile ilgili kamu dava dosyasını inceleyerek, suçun işlendiği yerin Amasya ili olup, davanın yetkili ve görevli Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'ne devrinin ardından süren yargılama sonucu Utku Kalı'nın beraatına karar verildi.

Kalı'nın katılmadığı mahkemeye babası Mahmut Kalı ile birlikte gelen ablası ve avukatı Ceren Kalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üç yıldır gerçekten çok zorlu şartlarda sürdürmüş olduğumuz haklı mücadelemizin en azından yerel mahkeme nezdinde bugün sonuna geldik. Utku beraat etti. Hem temin etme hem de yayma suçlarından suçlanıyordu. İkisinden de ayrı ayrı beraat etti. Utku altı ay tutuklu kalmıştı. Tahliye ettiğinde özgürdü evet ama bugün gerçekten özgürlüğüne kavuştu. En kısa zamanda bu kararın kesinleşip Utku'nun hayatından yaşadığı bu kötü dönemin bir an önce silinmesini diliyoruz" dedi.

Duruşma günlerinin çok stresli geçtiğini anlatan Ceren Kalı, "Özellikle bugün hiç uyuyamadığını biliyorum. Oldukça gergindi. Hayatı için çok önemli bir adım bu. Çünkü altı ay tutuklu kaldı belki ama geri kalan tüm süreçte bu dava nedeniyle işsiz kaldı. Hayatına hiçbir şekilde devam edemedi. Yaşadıkları sürekli yüzüne vuruldu. Sürekli önüne çıkartıldı. Masum olmasına rağmen bunun bedelini çok ağır şekilde ödedi Utku" diye konuştu.

Karara sevinen baba Mahmut Kalı da, "Bu aynı zamanda haksızlıklara karşı baş kaldırdığımızda ve doğru durduğumuzda da başarabileceğimizi de gösterdi bize" şeklinde konuştu.

Kalı'nın diğer avukatlarından Şerif Özgür Urfa ise, "Bir insanın ömründen altı ayı birileri keyfi olarak çaldılar. Şimdi bunun hesabını yargı önünde verecekler. Hukuki süreci işleteceğiz. Gerekli davalar açılacak. Gerekli suç duyuruları yapılacak. Gerçekten biz bu adalet mücadelesinin peşini bırakmayacağız. Gerçek suçluların yargılanması için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Gerçekten Reyhanlı patlamasıyla ilgili esas yargılanması gerekenlerin yargı önüne çıkarılması için adalet mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim