• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Reuters: Türkiye, Suriye'ye 'Kara Operasyonu'nu Koalisyonla Görüşüyor

Reuters: Türkiye, Suriye'ye 'Kara Operasyonu'nu Koalisyonla Görüşüyor
Üst düzey Türk yetkili, Suriye'de olası bir kara operasyonunu IŞİD karşıtı koalisyon ile görüştüklerini anlaşma olursa Türkiye'nin kara harekatına katılacağını söyledi.


Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Suriye'de olası bir kara operasyonunu IŞİD karşıtı koalisyon ile görüştüklerini, tek taraflı operasyon istemediklerini söyledi.

"KARA HAREKATI OLMADAN BİTİRMEK OLANAKSIZ"

Yetkili ayrıca Suriye'deki savaşı kara harekatı düzenlemeden bitirmenin olanaksız hale geldiğini ifade ederek "ABD ve Batılı müttefikler de operasyona katılmalı" dedi.

"ANLAŞMA OLURSA TÜRKİYE KARA HAREKATINA KATILIR"

İsmi belirtilmeyen Türk yetkili, ajansa şu açıklamalarda bulundu:

"Suriye'deki savaşı kara harekatı olmadan durdurmak imkansız hale geldi, ABD ve Batı ülkeleri de bu harekatta yer almalı. Müttefikler arasında anlaşma olursa Türkiye kara harekatına katılır, tek başına kara harekatına girişmez.

"ARABİSTAN'DAN 4 JET TÜRKİYE'YE GELİYOR"

Bu ay sonuna kadar Suudi Arabistan'dan dört jet İncirlik Üssü'ne gelecek. Rusya'dan beklediğimiz, bombardımanı durdurması yoksa Münih anlaşması işe yaramayacak.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Aralık ayında Dışişleri Bakanları nezdinde yapılan görüşmeden bu yana Rus yetkililerle hiçbir diplomatik temas gerçekleşmedi.

"YPG'NİN HEDEFİ SURİYE'DE TOPRAK ELDE ETMEKTİR"

YPG'nin asıl hedefi Suriye'de toprak elde etmektir. YPG militanlarının Suriye tarafından ateş açması sonrasında Türkiye, angajman kuralları dahilinde top ateşiyle karşılık verdi.

"İSRAİL ANLAŞMASINDA SONA GELİNDİ"

Türkiye İsrail'le tüm konular üzerinde anlaşmaya varmak üzere."

Pazartesi günü Meclis'te konuşan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, masada Suriye'ye yönelik bir kara harekatı planının bulunmadığını ifade etmişti.

DAVUTOĞLU "DEVAM EDECEĞİZ" DEMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise "Angajman kuralları çerçevesinde mukabelede bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Tel Rıfat'tan yaklaşık 7 kilometre uzakta olan ve Türkiye sınırında bulunan Azez'in düşmesine izin vermeyeceklerini bir kez daha ifade etti.

Bölgede hava operasyonları düzenleyen Rusya ile Suriye ordusu ve YPG'yi yeni bir mülteci dalgası yaratmaya çalışmakla suçlayan Davutoğlu, buna izin vermeyeceklerini de belirtti.

ÇAVUŞOĞLU SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde Münih Konferansı'ndan dönerken yaptığı açıklamada, "DAEŞ ile mücadele konusunda Türkiye ve Suudi Arabistan başından beri kara operasyonundan yana. Tüm koalisyon toplantılarında biz, 'DAEŞ ile mücadele edeceksek kapsamlı, sonuç odaklı strateji olması lazım' diyoruz. Kara operasyonu da olması lazım. 'Böyle bir strateji olursa Türkiye ve Suudi Arabistan biz, hepimiz kara operasyonuna girebiliriz' dedik" ifadesini kullanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim