• BIST 9679.8
  • Altın 2487.342
  • Dolar 32.4465
  • Euro 34.4142
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Resim Yap Stres AT

Resim Yap Stres AT
Bayraklı Belediyesi'nin kültür merkezleri ve semt evlerinde ücretsiz düzenlediği, 7'den 70'e farklı yaş gruplarından vatandaşların ilgi odağı olan resim...

Bayraklı Belediyesi'nin kültür merkezleri ve semt evlerinde ücretsiz düzenlediği, 7'den 70'e farklı yaş gruplarından vatandaşların ilgi odağı olan resim kursunda özellikle kadınlar, resim çizerek günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor.

Bayraklı Belediyesi'nin bünyesinde faaliyet gösteren, sanat atölyelerinde gönüllerince resim çizen kadın kursiyerler hayatlarında memnun. Erkeklerin de ilgi gösterdiği resim kursunda, gönüllü ressamların çizimleri beğeni topluyor. Resim çizerek günlük hayatın stresini atan ressam adayları, bu uğraşlarının hobi olmaktan çıkıp yaşamlarının tam ortasına oturduğunu söylüyor.

"DETAYLARI GÖRMÜYORMUŞUZ"

Kursiyerlerden ev hanımı Ünzile Yanar (50), "Bu kurslar bize çok şey kattı. Çevremize bakıp detayları görmediğimizi bu kursla gördük. Buraya isteyerek, severek geliyoruz. Vaktimizi güzel geçiriyoruz. Güzel bir arkadaş topluluğumuz oldu. Tüm stresimizi burada atıyoruz" dedi. Bir diğer kursiyer Muhasebeci Reyhan Balım (45) ise, "Burada resimle vaktin nasıl geçtiğinin farkında bile değiliz. Huzurlu ve güzel bir ortam var. Resim kursunu herkese tavsiye ediyorum. Resim yaparken, her şeyden uzaklaşıyorsun. Dünya ile ilgili bir şey düşünmüyorsun. İyi ki buradayım" diye konuştu.

ANNESİNİ KAYBETTİ, RESİMLE HAYATA TUTUNDU

Ev hanımı Lale Denkkol (43) ise, aile gibi sıcak bir ortamda resim yaptıklarını söyledi. Denkkol, "Ben yakın zamanda Annemi kaybettim ve birçok psikolojik sorun yaşadım. Çok sıkıntılı dönemlerden geçtim. Burası o yüzden terapi gibi. Gerçekten, herkesin gelip kafasını dağıtabileceği, dinlenebileceği, kendisini ifade edebileceği bir yer. Son derece memnunum. Bu imkanı bize sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

KURSLARIMIZA BEKLİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye olarak çeşitli kurslar düzenlediklerini hatırlatarak, "Bunlardan birisi de resim kursu. Kadınlarımız bu kursa yoğun ilgi gösteriyor. Burada gönüllerince hocamız eşliğinde çalışıyorlar. Stres atıyorlar. Her yaş grubu için kurs düzenliyoruz. Kimi zumbaya kimi yogaya gidiyor. Ev hanımlarımız günün her saatini evde geçirmiyor. Çalışan kadınlar ise mesai bittikten sonra kurslarımıza katılıyor" ifadelerini kullandı.

Resim Yap Stres AT

Resim Yap Stres AT

Resim Yap Stres AT

Resim Yap Stres AT

Resim Yap Stres AT

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim