• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Res’e Yürütmenin Durdurulması İçin Başvuru

Res’e Yürütmenin Durdurulması İçin Başvuru
Muğla'nın Bodrum ilçesine yapılacak olan Rüzgâr Enerji Santrali (RES) için Bodrum Yarım Adası Çevre Koruma Platformu üyeleri yürütmenin durdurulması...

Muğla'nın Bodrum ilçesine yapılacak olan Rüzgâr Enerji Santrali (RES) için Bodrum Yarım Adası Çevre Koruma Platformu üyeleri yürütmenin durdurulması için Muğla 1. İdare Mahkemesi başvurdu. Platform üyeleri Bodrum'dan yaklaşık 100 kişi ile Menteşe ilçesine gelirken gruba CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Mürsel Alban da eşlik etti.

Başvuru sonrası grup adına açıklama yapan avukat Mehmet Horuş, "Mahkeme beş ayrı hocadan görüşü sunduk. Ayrıca Türkiye'deki in kapsamlı çevre davalarından biri sadece Bodrum için değim Ege Bölgesinde pıtrak gibi üremeye başlayan diğer RES projeler ile ilgili de kritik bir karar verecek Muğla 1. İdare Mahkemesi. Burada yenilenebilir enerji, çevreci bir enerji pazarlaması ile karşı karşıyayız. Ama bu makyaj sayesinde çok daha büyük talan ve tahribat yaşatıyorlar. Geriş tepeleri bunun en büyük örneği olarak duruyor. Bugün bu yanlış enerji politikaları ile tarihimiz, doğamız yok ediliyor. Biz yaşam alanlarımızı bu yanlış enerji politikalarına kursan etmek istemiyoruz. Muğla koruma hukukunun ve çalışmalarının en gelişkin olduğu yer. Yıllardır koruma ile sürdürülen teşhir faaliyetleri, iş makineleri ile yok ediliyor. Bu uygulama böyle devam ederse, buna göz yumulursa Türkiye'nin geleceği açısından çok şey kaybetmiş oluruz" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, "Bu kadar insan işini bırakıp buraya neden gelmiştir, burası çok önemli, çevresine sahip çıkmak istiyor, Bodrum'una sahip çıkmak istiyor, ülkesine sahip çıkmak istiyor. Yenilenebilir enerjiye karşı değil bu insanlar. Ama bir canlıdan hem süt hem bal sağlayamazsınız. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmek lazım Bodrum turizmin göz bebeğidir ve bir markadır. Dolayısı ile her şeyi buradan sağlamaya kalkmak doğru değildir. Buradan enerji çıkaracağız, enerji alacağız derken turizmi baltalamak, orada yaşayan canlının önünün kesmek, onların yaşam alanlarını tahrip etmek kimsenin hakkı değildir. Toroslarımız var, Anadolu'muz geniş çıksınlar Toros Dağlarına gitsinler Isparta tarafına orda RES'ler var, uygun yerler var ama turizmin göbeğine yapılmasını uygun görmüyoruz. Bazı sahte ve görmeden rapor veren bilim adamları var onları buradan kınıyorum. Özellikle Akdeniz Üniversitesindeki bili insanları görmeden verdikleri raporlar için suç duyurusunda bulunuldu, ben de bulunacağım. Dolayısı ile çevremize ve bodruma sahip çıkalım" dedi.

Res’e Yürütmenin Durdurulması İçin Başvuru

Res’e Yürütmenin Durdurulması İçin Başvuru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim