• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Reşadiye’de ’Eğitimciye Şiddete Dur De’ eylemi

Reşadiye’de ’Eğitimciye Şiddete Dur De’ eylemi
İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesi olayına...

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde "Eğitimciye Şiddete Dur De" eylemi yapıldı.

İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesi olayına karşı Reşadiye Hükümet Konağı önünde toplanan okul müdürleri, öğretmenler ve kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşen eylemde, "Eğitimciye Şiddete Dur De" sloganı adı altında Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen tarafından ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Eğitim Bir-Sen Reşadiye İlçe Başkanı Mustafa Elmas yapmış olduğu ortak açıklamasında,"Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım" dedi.

Şiddeti nefretle kınadıklarını, reddettiklerini söyleyen Elmas,"Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

"Saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir"

Bu saldırıların geleceği karartmakta olduğunu altını çizen Elmas,"Eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim Sen olarak, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.Çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir. Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim