• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Renault ve Dongfeng'den ortak şirket

Renault ve Dongfeng Çin'de otomobil üretimi için kurulacak ortak şirket için imzaları attı.

Renault Başkanı Carlos Ghosn ile Dongfeng Motor Başkanı Xu Ping, Çin'de otomobil üretimi için ortak şirketleri Dongfeng Renault Automotive Company'nin (DRAC) kuruluş anlaşmasını imzaladı.

Renault açıklamasına göre, proje 2 Aralık tarihinde Ulusal Yatırım ve Reform Komisyonu tarafından (National Development and Reform Commission-NDRC) onaylandı. Hisseleri iki ortak arasında eşit paylaşılan yeni şirket, toplam 7,76 milyar yuanlık (870 milyon euro) bir yatırımdan yararlanacak.

Dongfeng ve Renault arasında imzalanan anlaşmanın hükümlerine göre, yeni fabrika  2016 yılında üretime geçecek. İlk aşamada yıllık kapasite 150 bin araç olarak belirlenirken, daha sonra bu rakam iki katına çıkarılacak. Fabrika Hubei vilayetinin merkezi Wuhan'da 95 hektarlık bir alan üzerine kurulacak. Ayrıca, bu endüstriyel proje 2 bin direkt istihdam olanağı yaratacak.

DRAC ürün planında ilk aşamada yeni bir crossover gamı öngörülüyor. İkinci aşamada ise ortak şirket yerli bir marka altında kapsamlı bir araç gamını üretip pazara sunacak. Üretilen ilk araçların, 2016 yılında piyasaya çıkması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dongfeng Motor Başkanı Xu Ping, söz konusu projenin başlatılmasının, Dongfeng ile Renault-Nissan İttifakı arasında derinlemesine bir işbirliğinin başlangıcına damga vurduğunu belirtti.

Ping, büyük küreselleşme trendlerine uygun bir ekonomik modelle, iddialı ve yaratıcı bir girişimin söz konusu olduğunu kaydederek, Dongfeng Motor'un bağımsız gelişmesi yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Dongfeng-Renault'nun sürekli müşteri memnuniyeti kaygısıyla, Çin pazarına "harika ürünler" sunacağı yönündeki düşüncelerini dile getiren ping, "Dongfeng-Renault'un çok başarılı olacağını umuyoruz" ifadesini kullandı.

Renault Başkanı Carlos Ghosn da konuya ilişkin, "Dongfeng ve Renault, DRAC'ın gelecekteki başarısını garanti etmek için yakın bir işbirliği yaptı. Bizim ortaklığımız uzun vadeli bir stratejiye dayanıyor. Önemli hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için hazırız" değerlendirmesinde bulundu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim