• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Remzi Günay: Diktatör Nitelemesi Halkın İradesine Saygısızlıktır

Remzi Günay: Diktatör Nitelemesi Halkın İradesine Saygısızlıktır
AK Parti Kütahya İl Başkan Yardımcıları Remzi Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Diktatör"...

AK Parti Kütahya İl Başkan Yardımcıları Remzi Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Diktatör" nitelendirmesinde bulunmasının halkın iradesine saygısızlık olduğunu ifade etti.

Günay, AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Hayri Öz ile birlikte İhlas Haber Ajansı Kütahya Temsilcisi Hüseyin Efe'yi ziyaret etti.

Remzi Günay ve Hayri Öz, ziyarette Türkiye ve Kütahya gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Günay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarete varan sözleri sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında parti yönetim kurulu üyeleri olarak suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Günay, "Demokrasinin hakim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yönetime yansıtmanın en temel ve etkili aracı seçimlerdir. Seçimler, gelişmiş demokrasilerde halkın yönetime katılmasının uygulanabilir en doğrudan aracıdır. Kemal Kılaçdaroğlu, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun olarak gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda yüzde 52 oy olarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için; ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan "Diktatör" nitelendirmesinde bulunması, Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir" diye konuştu.

AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Hayri Öz de, "Kılıçdaroğlu'nun aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve ana muhalefet partisinin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim