• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Rektörler Adana İçin Bir Araya Geldi

Rektörler Adana İçin Bir Araya Geldi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Vekil Rektörü Prof.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül'ü makamında ziyaret etti. Görüşmede iki üniversite arasında yapılacak işbirlikleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, aynı şehrin iki üniversitesinin birbirine her konuda destek çıkmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Kibar, "Bugün hem Prof. Dr. Aykut Gül'ün yeni görevi için hayırlı olsun demeye hem de ABTÜ'nün gelişim sürecinde elimizden gelen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu Sayın Hocamıza iletmeye geldik. Kentimiz ve bölgemiz için dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, ABTÜ olarak Çukurova Üniversitesi ile hiçbir zaman ayrı gayrı olmayacaklarını, her zaman birlikte hareket edeceklerini bildirdi. Prof. Dr. Gül, "Yerleşkemizin inşaat sürecinin devam ediyor olmasından dolayı gelişim sürecimizde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu bağlamda bazı birimlerimizin faaliyetlerini ÇÜ bünyesinde devam ettirmesi konusunda Sayın Hocamızla fikir birliğine vardık. Bunun için çok yakında bir protokol imzalayacağız. Bu protokolü aynı şehirdeki iki üniversitenin kardeşliğini simgelemesi açısından da ayrıca önemsiyoruz. Teknokent için de ortak bir çalışmamız olacak. Bunun dışında diğer konularla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Hocamıza bizlere verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, desteğinden ve özellikle yerleşke sorununun çözümünde sağladığı katkıdan dolayı Prof. Dr. Mustafa Kibar'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Rektörler Adana İçin Bir Araya Geldi

Rektörler Adana İçin Bir Araya Geldi

Rektörler Adana İçin Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim