• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Rektöre kaset şantajı soruşturmasında AK Partili aday adayı da gözaltında

Rektöre kaset şantajı soruşturmasında AK Partili aday adayı da gözaltında
Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) açığa alınan eski Rektörü İsrafil Kurtcephe'ye yönelik uygunsuz görüntülerle şantaj kurulduğu iddiasıyla ilgili AK...

Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) açığa alınan eski Rektörü İsrafil Kurtcephe'ye yönelik uygunsuz görüntülerle şantaj kurulduğu iddiasıyla ilgili AK Parti Muğla Milletvekili aday adayı Hüsnü Gülez de gözaltına alındı. Gülez'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla çekildiği fotoğrafları da ortaya çıktı. Söz konusu kaset iddialarını hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesi ortaya atmış ve "paralel" bağlantısında bulunmuştu.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından bugün AÜ'de düzenlenen "kaset" operasyonunda ilginç bilgiler ortaya çıktı. Söz konusu operasyon, 12 Kasım 2015 tarihinde görevinden uzaklaştırılan eski Rektör İsrafil Kurtcephe'nin uygunsuz görüntülerini çeken ve yayan kişilere yönelik yapıldı. Operasyon kapsamında görüntülerde Kurtcephe ile birlikte görülen AÜ Ziraat Fakültesi'nde sekreter olarak görev yapan S.A., Döner Sermaye İşletme Müdürü olan H.D., Ziraat Fakültesi'nde sekreter S.D. ve Konservatuar Yüksekokul Sekteri Hüsnü Gülez gözaltına alındı. Gülez'in daha öncede AÜ'de Personel Daire Başkanı görevini yürüttüğü ortaya çıktı.

HÜKÜMETE YAKIN MEDYADAN "PARALEL" İDDİASI

Hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesi "Rektör sobelendi, paralel çöreklendi" başlığıyla yayınladığı haberde paralel iddiasında bulunmuş ve Rektör İsrafil Kurtcephe'ye şantaj kurulduğu öne sürmüştü. Haberde, Kurtcephe'ye şantaj yoluyla işe alım işleri yaptırdığı iddiasına yer verilmişti. Ancak söz konusu iddia bugün yapılan operasyonla yalanladı. Operasyonda gözaltına alınanlardan Hüsnü Gülez'in 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde Marmaris'te AK Parti'den aday adayı olduğu ortaya çıktı. Seçimlerde aday olamayın Gülez'in daha sonraki süreçte AK Partiyle yakın temas halinde olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la çektirdiği fotoğrafları paylaşan Gülez'in yine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla da fotoğrafları ortaya çıktı. Gülez'le birlikte gözaltın alınan H.D.'nin Erdoğan ve Çavuşoğlu'lya çektirdiği fotoğraf karelerinde yer alması ise dikkat çekti.

Eski Rektör İsrafil Kurtcephe, hakkında 3 Haziran 2015 tarihinde hükümete yakın medya organlarında kaset iddiaları ortaya atılmış ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılan disiplin-ceza soruşturmasının ardından 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırılmasına karar verilmişti.

Rektöre kaset şantajı soruşturmasında AK Partili aday adayı da gözaltında

Rektöre kaset şantajı soruşturmasında AK Partili aday adayı da gözaltında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim