• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Rektör Yılmaz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Yılmaz Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Engelli öğrencilerin sorunlarını yakından incelemek ve sorunlarına çözümler bulabilmek...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Engelli öğrencilerin sorunlarını yakından incelemek ve sorunlarına çözümler bulabilmek için, HKÜ Engelsiz Yaşam Kulübü ile bir araya geldi.

Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, HKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın ve Arş. Gör. Elif Dökünlü katıldı. Toplantıya katılan her öğrenci ile ayrı ayrı konuşarak fikir alan Rektör Yılmaz, problemlerin çözülüp, somut adımlar atılabilmesi için yapılacak ne varsa yapacağını belirtti. Engelsiz Yaşam Derneğinin kurucularından HKÜ öğrencileri, Merve Çoban, Cihan Çaprak, Ferhat Cura ve İbrahim Uslu, engelli arkadaşlarının yaşamlarını özellikle üniversite içindeki hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarının artarak devam edeceğini söylediler. HKÜ Psikoloji 2. sınıf öğrencisi Ferhat Cura bir konuşma yaparak, "Burada engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve onlara destek olabilmek için toplandık. Başta Rektörümüz Tamer Yılmaz'a teşekkürü bir borç bilirim. Çünkü hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayarak, bizden desteğini esirgemiyor. Ben şunu söylemek istiyorum özellikle "Engelli" kavramını çok fazla kabul etmek istemiyorum. Ben böyle arkadaşlarımı fiziksel aktivitelerini gerçekleştirmekte sorun yaşanan kişiler olarak isimlendirmek istiyorum. Çünkü biliyorum bu arkadaşlarımız bizden daha güçlü, bazı fiziksel aktiviteleri gerçekleştirmede sorun yaşasalar da, yaşam mücadelesinde asla pes etmiyorlar. İşte bu arkadaşlarımız, bizim için örnek alınması gereken ve daima takdir edilmesi gereken kişilerdir" ifadelerini kullandı. Öğrencilerin görüş ve önerilerinin dinlendiği toplantıda Rektör Yılmaz ise "Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin öneri dilek ve şikayetlerini doğrudan dinlemek ve çözüm önerilerini birlikte geliştirmek amacıyla, devamlı ve çeşitli konularda toplantılar tertip ediyoruz. Bu toplantımızda ise engelli öğrencilerimizin sorunlarını yakından inceleyerek çözümler bulmaya çalıştık. Bugün ki toplantıda öğrencilerden alınan geri dönüşler mutlaka incelenecektir. Bulunan çözümler dahilinde de somut olarak ne adım atılması gerekiyorsa bunları gerçekleştireceğiz ve engelli öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak faaliyetlere imza atacağız" şeklinde konuştu.

Rektör Yılmaz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Yılmaz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Yılmaz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim