• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Rektör Vekili Prof. Dr. Aksoy:

Rektör Vekili Prof. Dr. Aksoy:
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Aksoy, "Tonlarca buğday, karpuz üretiyoruz. Ama hepsini bir akıllı telefona veriyoruz" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Aksoy, "Tonlarca buğday, karpuz üretiyoruz. Ama hepsini bir akıllı telefona veriyoruz" dedi.

BEÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 52. Kütüphane Haftası kapsamında M. Fuat Sezgin Kütüphanesi'nde düzenlediği programda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Aksoy, "Biliyorsunuz ülke olarak bizim 2023 hedeflerimiz var. Nedir bunlar. Karşımda şuanda mühendisler duruyor, yanımdakiler hangi bölüm bilmiyorum ama hangi kesim olursa olsun yani bilgiye ihtiyacımız var. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım diyoruz. İşte tonlarca buğday, karpuz üretiyoruz. Batmanlı, Diyarbakırlı öğrenciler karşımda şimdi. Hepsini bir akıllı telefona veriyoruz. Bizim yüksek katma değeri yüksek ürünlere ihtiyacımız var. Bunun yolu ise bilgiden ve bilimden geçiyor" dedi.

Kütüphaneye ayrılan bütçenin her sene artığını belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Aksoy, kütüphane raflarında 8 bin öğrencinin faydalanabileceği 30 bin kitapları olduğunu ifade ederek, "52. Kütüphane haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenleniyor. Şimdi kütüphanelerin önemini burada olanlara değil de, burada olmayanlara belirtmek lazım. Zaten burada olanlar önemini bildikleri için buradalar. Biliyorsunuz ülke olarak bizim 2023 hedeflerimiz var. Nedir bunlar. Karşımda şuanda mühendisler duruyor. Yanımdakiler hangi bölüm bilmiyorum ama hangi kesim olursa olsun yani bilgiye ihtiyacımız var. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım diyoruz. İşte tonlarca buğday, karpuz üretiyoruz. Batmanlı, Diyarbakırlı öğrenciler karşımda şimdi. Hepsini bir Samsung telefona veriyoruz. Bizim yüksek katma değeri yüksek ürünlere ihtiyacımız var. Bunun yolu ise bilgiden ve bilimden geçiyor. Kütüphanelerin tabi doluluk oranı sınav haftasında daha yüksek oluyor. Ama ben ümit ediyorum, inanıyorum, bunları bilim ve bilgi üretmek içinde kullanmalısınız. Belki şu denebilir; "artık bilgisayar başında bilgiye ulaşılabilir bu yüzden kütüphaneye gerek yok" ama hayır kütüphanelere her zaman gerek vardır. Yani şuanda ben otomobil üreteceğim diye ortaya çıkmamız mümkün değil. Bunun için bir takım bilgiye ve temel veriye sahip olmamız gerekir. Bu otomobil zaten üretilmiş. Ben buna ne katkıda bulunabilirimin hesabını yapmamız gerekiyor. Ben bu vesile ile öğrencilerimizin de kütüphaneyi bu amaçla kullanacaklarını ümit ediyor ve 25. Kütüphane haftasının hayırlı olmasını diliyorum." Diye konuştu.

M. Fuat Sezgin Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinliğe akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, kütüphaneyi en çok kullanan üç akademisyen ve öğrenciye Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Aksoy tarafından ödüllerinin takdim edilmesinin ardından kokteylle sona erdi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Aksoy:

Rektör Vekili Prof. Dr. Aksoy:

Rektör Vekili Prof. Dr. Aksoy:

Rektör Vekili Prof. Dr. Aksoy:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim