• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Rektör Ulcay:

Rektör Ulcay:
Uludağ Üniversitesi, eğitim ve araştırma kalitesini yükseltmek maksadıyla çeşitli reformları hayata geçirmeye başladı.

Uludağ Üniversitesi, eğitim ve araştırma kalitesini yükseltmek maksadıyla çeşitli reformları hayata geçirmeye başladı.

Uludağ Üniversitesi'nden güz döneminde mezun olanlar diplomalarını törenle aldı. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapılan ve iki gündür devam eden diploma törenlerinde bugün de Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi fen bölümlerinden mezun olanlar diplomalarına kavuştu.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yönetim anlayışlarının bir gereği olarak Uludağ Üniversitesi'nde mezuniyet törenlerinde ilk kez gerçek diploma vermeye başladıklarını hatırlattı. Bir ülkenin kalkınmasında üniversitelerin ortaya koyduğu çalışmaların yadsınamayacağını ifade eden Rektör Ulcay, Uludağ Üniversitesi olarak 3. nesil üniversite vizyonuyla yola çıkmalarının altında da ülkenin ortaya koyduğu hedefler olduğunu vurguladı.

Ulcay, "Bilimin ürüne, ürünün ekonomiye kazandırılmasındaki değer zincirini iyi kuran ülkeler ve ekonomiler dünyaya yön veriyor. Bizim de bundan ders almamız lazım. Uludağ Üniversitesi, bilimin hem ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü, hem araştırma geliştirme yapan, proje üreten, sektörle gerekli iş birliği kuran 3. nesil üniversite vizyonunu hedef olarak belirledik. Buna ulaşmak için çeşitli reformlar başlattık" dedi.

Rektör Ulcay şunları söyledi: "Eğitim ve araştırma niteliğini yükseltmenin en önemli adımlarından biri yükseklisans ve doktora öğrencilerinin sayısını artırmaktı. Önceki seneye göre bu öğrencilerimizde yüzde 250 artış yakaladık. Bu ilgiyi artırmak için akademik ve toplumsal reformları yapıyoruz. Önlisans ve lisans öğrenci sayısını azaltırken yükseklisans ve doktora öğrenci sayısını artırmak istiyoruz. Şu anda 6500'lerde olana yükseklisans doktora öğrenci sayısını eylülde 10 binlere, üç yıl sonra 15 binlere ulaştırma hedefimiz var. Öğretim üye kadromuzu da artırmayı planlıyoruz. Toplum ve ülke kalkınması yolunda daha çok değer katan araştırma yapan üniversite olmak istiyoruz. Araştırmanın sayısı ve niteliği ile övündüğümüz günlere gelmeliyiz."

"GEÇME NOTU DAHA DA YÜKSELECEK"

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, son sekiz ayda araştırma için 12 milyon TL kaynak ayırdıklarını vurgulayarak "Santez projeleri modelini üniversitemizde görmeye başladık. Öğretim üyelerinin yükseklisans ve doktora öğrencilerinin öncelikle araştırmalara odaklanabilmesi için 1000 konutluk lojman başvurumuzu gerekli makamlara ilettik. Üniversitemizde her bölümü tercih eden ilk beş başarılı öğrenciye 400- 500 TL bursu önümüzdeki yıl başlatıyoruz. ÖSYM kılavuzlarında da yer alacak. Öğrenciler başarılarını sürdürdüklerinde okul hayatları boyunca bursu almaya devam edecek. Hedeflerinden uzaklaştığına inandığımız yaz okulunu kaldırdık. Geçme notu 30-40'lardaydı 55-60 yaptık. Bir iki sene alışsınlar biraz daha yükselteceğiz. Aldığınız diplomanın ağırlığı olmalı ve diplomalar kolay alınmamalı. Niteliğini artırmamız gerek. Biraz zorlanabilirler ama Uludağ Üniversitesi bundan sonra kolay bir üniversite olmayacak. Başarılı olanı ödüllendireceğiz" dedi.

Rektör Ulcay:

Rektör Ulcay:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim