• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü hakkında suç duyurusu

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü hakkında mevzuata aykırı işlem yaparak kamu zararına yol açtığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özmen ile Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Özmen, mevzuata aykırı işlem yaparak kamu zararına yol açtığı iddiasıyla Rektör Prof. Dr. Semra Öncü hakkında ayrı ayrı savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Prof. Dr. Erol Özmen, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda 18 Mayıs 2009 tarihli ilanla CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuluna öğretim görevlisi alınacağının ve başvuracak adaylarda ''Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak'' şartı arandığının duyurulduğunu belirtti.

Daha sonra bu koşulu karşılayan Selda İldan Çalım'ın atamasının yapıldığını belirten Prof. Dr. Özmen, başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

''Ancak CBÜ web sayfası incelendiğinde açık olarak görülmektedir ki CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda 'Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği' ile ilgili hiçbir dersin bulunmadığı, yüksek okula bir öğretim görevlisinin atanmasının kamu yararına olmadığı çok açıktır.

Alanı ile ilgili vereceği hiç bir ders olmayan kişinin öğretim görevlisi olarak atanması mevzuata aykırıdır. Görevin gereklerine aykırı hareket eden ve ihtiyaç olmayan bir alanda öğretim görevlisi atayarak kamunun zararına neden olan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ve varsa diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.''

Yrd. Doç. Dr. Dilek Özmen ise CBÜ Sağlık Yüksek Okulu müdür yardımcılıklarından birisine öğretim görevlisi Dr. Satı Dil'in atanmasının mevzuata aykırı olduğunu savunarak, Prof. Dr. Öncü ile CBÜ Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Gülten Karadeniz hakkında suç duyurusunda bulundu.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuya ilişkin bilgilerin henüz kendine ulaşmadığını belirterek, ''Üniversitemizde yapılan her türlü işlem yasa ve mevzuatlara uygun olarak yürütülmektedir''dedi.

www.istanbulhaber.com.tr
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim