• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Rektör Prof. Dr. Serindağ: Kanuni Üniversitesi Adana için büyük şans

Rektör Prof. Dr. Serindağ: Kanuni Üniversitesi Adana için büyük şans
Adana'nın ilk vakıf üniversitesi Kanuni Üniversitesi'nin Rektörü Prof.

Adana'nın ilk vakıf üniversitesi Kanuni Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ, kampüs planlarını 2-3 yıl içerisinde gerçekleştireceklerini söyledi. Prof. Dr. Serindağ, "Üniversite olarak bölgemize ve Adana'ya sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında katkı koymaya çalışacağız." dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret ederek, Başkan Cafer Esendemir ve Başkan Yardımcısı Sait Güleç ile görüşen Rektör Osman Serindağ, "Kanuni Üniversitesi'nin bölgemizde bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Türkiye'de üniversiteler artık yerelleşiyor. Dolayısıyla öğrencilerimizin ve personelimizin büyük bir bölümü buradan karşılanacak. Üniversitenin bölgemiz için bir şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Kanuni Üniversitesi'nin kuruluş çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdürdüklerini, 2016 yılı içerisinde de öğrenci almayı hedeflediklerini kaydeden Serindağ, fakültelerinin daha çok sosyal bilimler ağırlıklı bölümlerden oluşacağını ifade etti. İlk etapta Beşeri Bilimler, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik Fakültelerinin eğitim vereceğini söyleyen Prof. Dr. Serindağ, "Adana aslında bir kaç üniversiteyi kaldırabilecek altyapıya sahip. 13 Haziran 2013'de kurulan Kanuni Üniversitesi; topluma hizmet, akademik çalışma ve öğrenci ayağından ikisine haiz durumda. Öğrenci almaya başladıktan sonra kuruluş çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmış ve eğitim-öğretim faaliyetine geçmiş olacağız. Çevre illerde de vakıf üniversiteleri faaliyetlerini sürdürüyor ama bu bölgelerde çalışma imkanı olduğu halde Adana'da vakıf üniversitesinde görev yapmak isteyen çok sayıda akademik personel mevcut. Yaptığımız görüşmeler sonucu bunu gözlemlemiş bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Üniversitenin adının oluşma aşamasını da anlatan Rektör Serindağ, "1530'larda bu bölgeden geçen Kanuni Sultan Süleyman, "Çukurova memalikinde bir medrese kurula" diye ferman verir. Bunu tarihi belgelerden öğrenince, kurduğumuz vakıf üniversitesine bu ismi vermeyi uygun gördük. Ayrıca isme uygun olarak üniversitemizde arkeoloji ve sanatla ilgili bölümler de olacak." dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esendemir, "Bölgemizde eğitim, sosyal ve ekonomik alanda yapılacak her türlü yatırımları destekliyoruz. Adana'mızın gelişimine katkı sağlayacak her oluşumda üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye görüş belirtti.

Rektör Prof. Dr. Serindağ: Kanuni Üniversitesi Adana için büyük şans

Rektör Prof. Dr. Serindağ: Kanuni Üniversitesi Adana için büyük şans

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim