• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Rektör Özer’den Yeşilay’a Tam Destek

Rektör Özer’den Yeşilay’a Tam Destek
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer "Yeşilay Haftası" nedeniyle yaptığı açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bağımlığın...

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer "Yeşilay Haftası" nedeniyle yaptığı açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bağımlığın her türlüsü karşısında, bağımlılıkla mücadelenin de her zaman yanında olduklarını ifade etti.

"ÜNİVERSİTEMİZ YEŞİLAY BİLİNCİNE ÇOK ÖNEM VERMEKTEDİR"

Bülent Ecevit Üniversitesinin Yeşilay bilince çok önem verdiğini ve Yeşilay ile ilgili yapılan her türlü sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerini belirten Rektör Özer, "Günümüzde alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığına eklenen ve özellikle gençlerimizi esir alan yeni bir bağımlılık türü de sosyal medya ve internet bağımlılığıdır. Bireyin asosyalleşmesine verilecek en güncel ve bir an evvel çözüm aranması gereken yeni bir bağımlılık örneğidir" dedi.

Özer açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'nin sahip olduğu konum, tarihi yapısı ve yeraltı-yerüstü zenginlikleriyle her zaman yabancı devletlerin dikkatini çekmiş, elde edilmesi arzulanan bir devlet olmuştur. Bunun için yapılan savaşlardan ziyade ülkeyi ele geçirmek için başka politikalar da izlenmiştir. Bunlardan birisi ve en ilginç olanı hiç kuşkusuz 1920'de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı'na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtmasıdır. Bir devletin geleceğini tayin edecek olan onun genç nüfusudur. Bu genç nüfus şuurlu yetişirse devlet o kadar güçlü olur ve baki kalır. Bunun bilincinde olan dış güçler gençleri ayık tutmamak için alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı gibi sadece alışkanlık olarak başlayıp hastalığa dönüşen bu maddeleri gençlerimize musallat etmiştir. Dönemin şeyhülislamı İbrahim Haydarizade tarafından alkolle mücadele için kurulan Hilal-i Ahdar bugünkü adıyla Yeşilay bağımlılıklarla mücadele çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Üniversitemiz Yeşilay bilincine çok önem vermektedir. Kampüsümüzde hiçbir alkol ve tütün ürünü satımı yapılmamaktadır. Yine kapalı alanlarda, fakülte ve idari binaların yakın çevrelerinde sigara kullanımı yasaklanarak temiz hava sahası için alanlar genişletilmiştir. Çevreci Üniversite ödülü de bulunan üniversitemiz Yeşilay ile ilgili yapılan her türlü sosyal sorumluluk projesine de destek vermektedir. İnsanların mutlu olmasına, hayata adapte olmasına ve sosyalleşmesine en büyük engel insanların bağımlılıklarıdır. Bağımlılık bireyi toplumdan koparıp onu karanlık bir dünyaya hapseder. Günümüzde alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığına eklenen ve özellikle gençlerimizi esir alan yeni bir bağımlılık türü de sosyal medya ve internet bağımlılığıdır. Bireyin asosyalleşmesine verilecek en güncel ve bir an evvel çözüm aranması gereken yeni bir bağımlılık örneğidir. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Yeşilay Haftasını kutluyoruz. Bağımlılığın her türlüsünün karşısında, bağımlılıkla mücadelenin de her zaman yanında olduğumuzu içtenlikle ifade ediyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim