• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Rektör Özer Orman Haftasını Kutladı

Rektör Özer Orman Haftasını Kutladı
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Orman Haftası ve Dünya Su Günü Mesajı nedeni ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Orman Haftası ve Dünya Su Günü Mesajı nedeni ile ilgili bir mesaj yayınladı. Rektör Özer Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Türkiye üniversiteleri arasında en çevreci üniversite seçilmiş olmalarından dolayı bu konuda sorumluluklarının arttığını belirti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Orman Haftası ve Dünya Su Günü nedeni ile yayınladığı mesajda ormanların ve suyun önemine değinerek Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Türkiye üniversiteleri arasında en çevreci üniversite seçilmiş olmalarından dolayı bu konuda sorumluluklarının arttığını belirti. Rektör Özer açıklamasında şöyle konuştu: "Ciğerlerimiz olan ormanlarımız ve hayat kaynağı olan suyun önemi giderek artmaktadır. Biz de Bülent Ecevit Üniversitesi olarak çevreye yaptığımız yatırımlar neticesinde son iki yıldır en çevreci üniversite seçilerek bu konuda büyük farkındalık sağladık. Üniversitemizin Türkiye üniversiteleri arasında en çevreci üniversite seçilmiş olması bu konudaki sorumluluğumuzu arttırmıştır. Bu kapsamda yeşilin korunması ve dengeli su tüketimi konusunda Üniversitemizde önemli çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir. Üniversite olarak uygulanmakta olduğumuz "Sürdürülebilir Çevre Politikası" doğrultusunda su tasarrufuna azami hassasiyet gösterilmekte, su kaynaklarının korunması konusunda bilimsel araştırmalara devam edilmektedir. Unutulmamalıdır ki dünyamızda her saat sağlıklı suya ulaşamayan 187 çocuk hayatını kaybetmektedir. Dünyamızdaki atıkların %80 i arıtılmadan doğaya verilmektedir ve her altı kişiden birinin sağlıklı suya erişme imkânı yoktur. Bilinçsizce tükettiğimiz her bir su damlası ona ulaşamayan insanların hayallerinde, yeryüzündeki en kutsal hazineden daha değerlidir. Bu vesileyle Orman Haftası'nda ormanların önemini tekrar vurguluyorum ve ayrıca Dünya Su Gününü de hayat kaynağımızı kullanırken dikkatli olmamız temennisiyle kutluyorum. "

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim