• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Rektör Özer İlahiyat Fakültesi’nde İncelemelerde Bulundu

Rektör Özer İlahiyat Fakültesi’nde İncelemelerde Bulundu
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İlahiyat Fakültesi'nde incelemelerde bulundu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İlahiyat Fakültesi'nde incelemelerde bulundu.

İl merkezinde ve ilçelerde bulunan kampüslerde sürekli ziyaret ve incelemelerde bulunan Rektör Özer, son olarak Farabi Kampüsünde bulunan İlahiyat Fakültesine giderek inceleme ve değerlendirmelerde bulundu. Fakültede ilk olarak akademisyenlerle ile bir araya gelen Rektör Özer, İlahiyat Fakültesi için yapılanlar ve yapılacak olanlar, akademik personelin talep ve önerileri, İlahiyat Fakültesinin yapabilecekleri konularında yaklaşık iki saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Özer, toplantıda İlahiyat Fakültesi'nde yeni göreve başlayan öğretim üyeleri ve araştırma görevlileriyle yakından ilgilendi.

Rektör Prof. Dr. Özer, 2012 yılında ilk olarak Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesindeki İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünü açtıklarını ve öğrenci aldıklarını hatırlatarak, Haziran 2012 de kurdukları İlahiyat Fakültesi'ne 2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmasıyla bu alanda eğitim kapasitesinin iki katına çıktığını söyledi. BEÜ İlahiyat Fakültesinin hızla büyüdüğünü söyleyen Rektör Özer, "Kurulduğu günden bu yana hızla büyüyen İlahiyat Fakültesi; Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanat bölümü olarak üç anabilim dalında; İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Programı, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü'nde faaliyet göstermektedir. Fakültenin öğretim üyesi kadrosunda; yabancı uyruklu bir Profesör, bir doçent, beşi yabancı uyruklu olmak üzere on üç yardımcı doçent, iki öğretim görevlisi, üçü yabancı uyruklu beş okutman, on bir araştırma görevlisi ve bir eğitmen bulunuyor. Yani toplam 34 öğretim elemanı bulunmakta. Şu anda 794 öğrencinin eğitim gördüğü fakülte binasında, geçici olarak kullanılmasına rağmen öğretim elemanları ve öğrencilerin ihtiyacı olan her türlü imkan mevcuttur" dedi.

Özer, konuşmasını devamında, "Her türlü teknik donanımın yer aldığı yeni bir İlahiyat Fakültesi binası inşa etmek için bu yıl bütçe aldık. Şu anda fakülte binasının uygulama projesini sizlerden aldığımız ihtiyaç listesine göre hazırlattırıyoruz. Yapılacak yeni binada öğrencilerin en rahat şekilde öğrenim görmeleri için tasarlanmış ferah derslikler bulunacak. Özel olarak tasarlanmış dil eğitimi derslikleri ve kütüphane de bulunacak. Her geçen gün kendini yenileyen ve geliştiren İlahiyat Fakültesi akademisyenlerine özverili çalışmaları için teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

Toplantının ardından Fakülte gezisi esnasında derslikleri ve kantini de gezen Rektör Özer burada bulunan öğrencilerle bir süre sohbet edip istek ve önerilerini dinledi. Öğrencilere herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Rektör Özer'e öğrenciler, burada eğitim almaktan çok mutlu olduklarını, eğitimleri esnasında istedikleri her materyale kolayca ulaşabildiklerini söyleyerek teşekkür ettiler.

Rektör Özer ise, "Öğrencilerimizin her biri bizim için çok kıymetli. Üniversitede gerçekleştirilen her türlü faaliyette her zaman öğrencilerin yanındayız. Üniversitemiz, öğrencilerin bakış açılarını genişletebilmeleri için hemen her hafta farklı etkinlikler düzenliyor. Sempozyumlar, paneller ve konferanslar Üniversitemizin konferans salonlarında öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor. İlahiyat Fakültemizde öğrenim gören öğrenciler istedikleri her an kütüphane ve sosyal tesislerin hepsine kolayca ulaşma imkanı sağlıyor. Diğer fakültelerde olduğu gibi İlahiyat Fakültemizin ihtiyaç duyduğu tüm olanaklar bekletilmeden karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Özer, İlahiyat Fakültesi binasının yan tarafında bulunan alanın çevre düzenlemesinin gözden geçirilerek fakültenin ihtiyacına göre yeniden düzenlenmesi talimatını vererek fakülteden ayrıldı.

Rektör Özer İlahiyat Fakültesi’nde İncelemelerde Bulundu

Rektör Özer İlahiyat Fakültesi’nde İncelemelerde Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim