• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Rektör Özer, 3 Mart 1992 Yılında Hayatını Kaybeden Madencileri Andı

Rektör Özer, 3 Mart 1992 Yılında Hayatını Kaybeden Madencileri Andı
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer , 3 Mart 1992 tarihinde Kozlu TTK müessesinde meydana gelen ve 263 madencinin hayatını kaybettiği...

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer , 3 Mart 1992 tarihinde Kozlu TTK müessesinde meydana gelen ve 263 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciası nedeniyle açıklama yaptı. Rektör Özer, "Aradan 24 Yıl geçmesine rağmen Türk milletinin yarası ilk günkü gibi tazedir" dedi.

"HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ"

3 Mart 1992 Yılında Kozlu TTK müessesinde yaşanan grizu faciasında hayatını kaybeden 263 kişinin acısını hala yaşadıklarını ifade eden Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: "Yeryüzün en karanlık noktasında, yerin binlerce metre altında ekmeğini kazanmak için en tehlikeli mesleklerden birini yapan maden işçilerimiz 3 Mart 1992 yılında elim bir faciayla hayatlarını kaybettiler. 263 canı yitirdiğimiz facianın acısını hala tüm benliğimizle hissetmekteyiz. Tek bir saniye dahi karanlıkta kalmaya tahammülü olmayan bizler; ışığın kıymetini, bir gece ansızın alevle aydınlanan ocaktaki madenciler, ışığın ne demek olduğunu söylediklerinde anlayabildik. Arkalarında gözü yaşlı bıraktıkları sevdikleri acı haberle karşılaştıklarında dillerinde yalnızca dua vardı. Evlatlar babasız, analar oğulsuz, ocaklar ateşsiz kalmıştı. Ambulansların sirenleri günlerce susmamış, Milletimiz yaralılar için seferber olmuştu. Elim olaydan sonra hayatta kalan madencilerimiz olayın etkisinden uzun süre kurtulamamışlardı. Elim olayın üzerinden yirmi dört yıl geçmiş olmasına rağmen yalnızca şehit madencilerin değil Türk milletinin yarası ilk günkü gibi tazedir. Yeni teknolojik imkânlarla birlikte maden işçilerimizin çalışma şartlarının en iyi hale getirilmesi ve gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınması temennisiyle 3 Mart 1992 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Taşkömürü İşletme Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında meydana gelen faciada rahmete yürüyen 263 maden emekçisini saygı ile anıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim