• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Rektör Özdemir Görev Süresini Değerlendirdi

Rektör Özdemir Görev Süresini Değerlendirdi
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir, göreve geldiği sürede yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir, göreve geldiği sürede yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir ve Rektör Yardımcıları gazetecilerle bir araya geldi. Göreve geldiği süreyi değerlendiren Rektör Özdemir, "Son hali ile Balıkesir Üniversitesinin kurumsal yapısı, 9 Fakülte, 4 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 MYO ve 17 araştırma ve uygulama merkezinden oluşmaktadır. Bini aşkın öğretim elemanı kadrosu ve 650 civarında idari personeli bulunmaktadır. Ayrıca temizlik ve güvenlik hizmeti alımı kapsamında ve hastanemiz hizmetleri kapsamında vd. kapsamlarda yüzlerce kişi istihdam edilmektedir. 37 bini aşkın kayıtlı öğrencilerimizin mekan dağılımı ise şöyledir. 21 bini aşkın öğrencimiz, içinde bulunduğumuz Çağış Kampüsümüzdedir. On bini aşkın öğrencimiz Onyedi Eylül Üniversitesi sahası dışındaki ilçelerimizde okullarımızda; beş bini aşkın öğrenci de Necatibey Eğitim Fakültemiz, İlahiyat Fakültemiz ve Güzel Sanatlar Fakültesi gibi şehir merkezindeki kampüslerimizdedir. Rektörlük görevine talip olduğumuz günlerde Balıkesir Üniversitemizde yapacaklarımızı üç başlık veya temel kavram içinde ifade etmiştik: Sosyalleşme, Kurumsallaşma, Uluslararasılaşma. Bunu sizlerle de paylaştık. Bu yaklaşımla geçen bir yıllık görev dönemimizde yapılan işleri ana başlıklar halinde şu şekilde sıralayabiliriz: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ek bina ve Tıp Fakültesi inşaatlarımız devam ediyor. Her iki binamız bu yılın sonunda tamamlanmış olacaktır. Kampüs içi yollar, asfaltla kaplanmış: Büyükşehir ve Altıeylül Belediyelerimizin katkıları ile kampüs yollarımızın işaretleme ve trafik düzenlemeleri yapılmıştır. Tüm birimlerimizde dersliklerin, laboratuvarların ve atölyelerin eksikleri tamamlanmış; bazıları yenilenmiştir. Burhaniye MYO, Edremit MYO ve Bigadiç MYO'da olmak üzere 3 adet donanımlı spor kompleksi tamamlanmıştır. Çağış Kampüsü'nde çevre düzenlemelerine hız verilerek, yeşil alanların arttırılmasına ve bakımına özel bir önem verilmiştir. Fakülte ve Yüksekokul binalarının bakım ve onarımı ile çevre düzenleme çalışmaları yapılmıştır.

Kampüs içerisinde yer alan gölet alanının ıslahı için DSİ desteğiyle çalışmalar başlatılmıştır. Gölet alanıyla Kongre-Kültür Merkezi arasındaki bölgeye Botanik Bahçesi kurulması çalışmaları devam etmektedir. Çağış Kampüsü'nü 24 saat yaşayan bir eğitim-öğretim merkezi haline getirmek adına Eylül 2011'de hizmete giren Öğrenci Yaşam Merkezi'nin ikinci etabının tamamlanarak yaklaşık Bin 500 öğrenciye hizmet vermesi sağlanmıştır. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapımı gerçekleştirilen bin kişilik erkek öğrenci yurdu hizmete girmiştir. Burhaniye'de 250 kişilik kız yurdu hizmete girme aşamasına gelmiştir. Ayvalık'ta da yurt yapımı sürmektedir. Kampüse bin 500 kişilik kız yurdu yapımı için KYK Genel Müdürlüğüne arsa tahsisi işlemleri yapılmıştır; KYK Genel müdürlüğü çalışmalarını devam ettirmektedir. Kız öğrenci yurdu ile beraber kampüste 4 bini aşkın öğrenci barınabilecektir.

Sındırgı Meslek Yüksekokulu inşaatı tamamlanmış, tefrişatı yapılmış ve hizmete girmiştir. Savaştepe Meslek Yüksekokulu binasının 2015 yılı ek yatırım programına alınarak ihalesi yapılmış ve inşaatına başlanmıştır. 2016 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca İvrindi Sağlık Hizmetleri MYO binasının yapımı için gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Merkezi Kütüphane ve diğer sosyal alanları da barındıran Oditoryumun proje ihalesi yapılmıştır. Bu yıl inşaatına başlanacak projenin 2018 yılı içinde tamamlanması planlanmaktadır. İlahiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Enstitü binalarının programa alınması için Kalkınma Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Balıkesir Üniversitesi Teknokent Yönetici Şirketinin, 2015 Eylül ayı itibariyle kuruluşu gerçekleştirilmiştir. Teknokent ile ilgili imar planı çalışmaları bakanlık bünyesinde devam etmektedir. Bundan sonra talep toplanması ve yönetim binasının inşası süreçlerine başlanacaktır. Üniversitemizin tüm birimleri için elektrik hizmeti alımı ihale yoluyla yapılmıştır. Bu yolla Üniversitemiz ve kamunun bir milyon TL yararı olmuştur. Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun kuruluş işlemleri devam etmektedir. Bu okulumuz 4 yıllık olacaktır. Dursunbey Meslek Yüksekokuluna Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı; Susurluk Meslek Yüksekokuluna da Mekatronik Programı açılmıştır. Tıp Fakültesi Hastanemizin teşhis ve tedavi hizmetleri kapasitesinin artırılması için onarım ve yeniden yapılandırma işleri gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz Hastanesine organ nakli yetkisi alınmış; ilk böbrek nakli gerçekleştirilmiştir" dedi.

HEDEFLER BELLİ

Rektör Özdemir, önümüzdeki dönemdeki hedeflerini ise şöyle açıkladı. Özdemir, "Eğitim kalitesini daha da yükseltmek, yayın ve araştırma sayısını artırmak, Otomasyon sistemimizin sorunlarını gidermek ve kendi imkanlarımızla yeni bir sistem kurmak, Balıkesirimizin ve çevre illerin 3. Basamak sağlık hizmetleri için gerekli işbirliklerini afilasyon gibi yapmak ve üniversite hastanemizde mevcut imkanları iyileştirmek, Teknokent'i faal kılmak ve AR-GE çalışmalarına ivme kazandırmak, Sürekli eğitimi geliştirmek ve uzaktan eğitimi başlatarak birçok yerli yabancı üniversite ile işbirliklerimizi geliştirmek, Başta İlahiyat Fakültesi olmak üzere Sağlık Yüksekokulu binalarının inşaatına başlamak, Kampüs camimizin kısa zamanda açılışını gerçekleştirmek, Veteriner Fakültesinin kadrolarını tamamlamak ve bir hayvan hastanesi imkanını oluşturmak, Bazı bölüm ve MYO programlarının gözden geçirilip eğitimdeki yeni eğilimlere göre rehabilite edilmelerini sağlamak, Öğrenci yurt kapasitesinin artışını sağlamak ve kampüsümüzü, "yaşayan kampüs" haline getirmektir. 2015 için 152 milyon TL bütçe ödeneği kullanılmıştır. 2016 yılı için 179 milyon 074 bin TL, 2017 yılı için 196 milyon 168 bin TL ve 2018 yılı için de 212 milyon 520 bin TL tahmini bütçemiz bulunmaktadır. Bunlara ilave olarak 7 milyon TL'yi aşan bir ek ödenek sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

REKTÖRE ZOR SORULAR

Rektör Kerim Özdemir'in sunumunun ardından gazeteciler sorularını yöneltti. Bandırma'da yeni bir üniversite kurulması ile ilgili soruyu cevaplayan Rektör Özdemir, "Balıkesir'e yeni bir üniversite kurulması kazançtır. Ben iyi olduğunu düşünüyorum. Hatta Susurluk'a da 3. bir üniversite kurulması için ön hazırlıklar var. Yeni üniversitelerin kazanç olduğunu düşünüyorum" dedi. Bir başka soruya cevap veren Kerim Özdemir, BAÜ kısaltmasını Bahçeşehir Üniversitesi'nin eski tarihte tescil ettirdiğini kendilerinin de bu nedenle BAUN kısaltmasını kullanmaya başladıklarını söyledi.

Rektör Özdemir, kendisine yöneltilen "Üniversitenin paralel ve sol örgütlerin yuvası olduğuna dair haberler yapıldı, rektör yardımcılarının da görevden alınma durumları yaşandı. Sizinle uğraşanlar mı var?" sorusuna ise "Her yöneticiyi destekleyenler de olur, uğraşanlar da olur" cevabını verdi.

Rektör Özdemir Görev Süresini Değerlendirdi

Rektör Özdemir Görev Süresini Değerlendirdi

Rektör Özdemir Görev Süresini Değerlendirdi

Rektör Özdemir Görev Süresini Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim