• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Rektör Kılıç, “Üniversitemizin 2014 Ve 2015’de Birinci Olması Gurur Verici”

Rektör Kılıç, “Üniversitemizin 2014 Ve 2015’de Birinci Olması Gurur Verici”
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından Türkiye'deki üniversitelerin bilimsel ve akademik performanslarına göre ortaya koyduğu sıralamalarda 2014 ve 2015 yıllarında üst üste Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin birinci olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr.Filiz Kılıç, 2014 ve 2015 yıllarında üniversitemiz adına en çok yayın yapan öğretim üyelerini tebrik etmek için düzenlenen gecede akademik personel ile bir araya geldi. Rektör Kılıç, 2007 yılında kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin kısa zamanda üst üste elde ettiği başarıların gurur ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

Çok Hızlı Gelişen ve Büyüyen Bir Üniversiteyiz

Gurur gecesinde bir konuşma yapan Rektör Kılıç, "Biz 2007 yılında kurulmuş çok yeni bir üniversiteyiz. Büyük üniversite dediğimiz köklü üniversiteler neresinden bakarsanız bakın 100-150 yıllık bir geçmişe sahip. Biz kendimizi daha yeni kurulmuş, daha yeni yeni yürümeye başlayan bir üniversite olarak görüyoruz. Ancak çok hızlı gelişen ve büyüyen bir üniversiteyiz" dedi.

2007'de kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine 2008 yılında Kurucu Rektör olarak atandığını söyleyen Rektör Kılıç, birlik ve beraberlik içinde bugünlere ulaştıklarını söyledi. Rektörümüz, "Bizler akademik ve idari personelimizle birlikte üniversitemizin gerek alt yapısını, gerekse üst yapısını bir an önce tamamlamak için çok büyük gayret sarf ettik. Elbette eksiklerimiz var. Ama çoğu açıdan yüzde yüz kısmını tamamladık.

Kurulduğumuz ve Erciyes'e bağlı olduğumuz zamanlarda öğretim üyesi sayımız 15 iken, bugün 214'te yükseldi ve sürekli artmaya devam ediyor. Öğrenci sayımız ise kurulduğumuzda 2 bin civarında iken pedagojik formasyon ile bu sayımız, 17 bini çoktan aşmış durumda. Bunlar üniversitemizin gelişmesi noktasında niceliksel kısımlar. Elbette bir üniversite sadece yapılardan, öğrenciden ve öğretim üyelerinden müteşekkil değil. Öğretim üyelerinin asli görevi, öğrenci yetiştirmek ve onları hayata en iyi şekilde hazırlamanın yanında yayın yapmak, proje yapmak ve bunların hayatta uygulanabilir olmasıdır. Birinci kısmı, siz değerli öğretim üyesi arkadaşlarımızla gençlerimizi hayata en iyi şekilde hazırlama noktasında en iyi şekilde başardığımızı düşünüyorum. İkinci asli unsurumuz olan daha kaliteli ve bütün dünyanın kabul ettiği yayın ve proje konusunda da siz değerli üniversitemiz akademisyenlerinin çok büyük gayretleri bulunmakta" dedi.

2014 ve 2015 Yıllarında Üniversitemiz 1'inci Oldu

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2007 yılında kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin aynı tarihte kurulan üniversitelere göre URAP tarafından yapılan sıralamada 2014 ve 2015 yıllarında üst üste birinci olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Rektör Kılıç, "Nitelik açısından da üniversitemiz hiç gerilerde değil. En azından emsal, yani bizimle kurulan üniversiteler arasında URAP tarafından 2014 ve 2015 yıllarında birinci olduk. Bu bizler için gurur verici. Hatırlanacağı üzere 2014 yılında 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ayrı ayrı kategorilerde 11. olurken 2015 yılında 7'ci sıraya yükseldik. Şu anda Türkiye genelinde üniversite sayısı 193 ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu üniversiteler arasında böylesine rakamlara ulaşmak her üniversiteye nasip olacak bir durum değil. Bu belli bir çalışmanın, belli bir gayretin sonucu. Biz de idare olarak özellikle BAP birimimiz aracılığı ile siz değerli hocalarımızın birbirinden değerli projelerini ve çalışmalarını desteklemeye çalıştık. Yine bazı hocalarımız kendilerinin gayretleriyle ortaya koydukları ve farklı kurum ve destekleme birimlerinden aldıkları destekler ile büyük işler başardılar. Bu bağlamda tüm hocalarımızı ortaya koydukları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, kendilerine şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum.

Elde ettiğimiz bu birincilik, Türkiye'nin sayılı ve dünyada kabul gören bir üniversitemizin yapmış olduğu bir araştırmanın ve sıralamanın sonucu. Bu açıdan çok önem arz ediyor. Bizler asli görevimizi yaparken, çok gayret sarf ederek bilim dünyasına da katkıda bulunmak adına da çalışıyoruz.

Siz değerli hocalarımızı elde ettiğiniz bu güzel ve takdire şayan yayın, proje ve çalışmalarınızdan dolayı tekrar, şahsım, üniversitem, yükseköğretim, ülkem ve bilim dünyası adına tebrik ediyor ve en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Rektör Kılıç, En Çok Yayın Yapan Öğretim Üyelerini Tebrik Etti

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç konuşmalarının ardından 2014 yılında üniversitemiz adına en çok yayın yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kurt'u, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersan Kabalcı'yı ve 2015 yılında üniversitemiz adına en çok yayın yapan yine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zahide Bayer Öztürk'ü tebrik ederek, kendilerine günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Ayrıca sahne alan Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Müzik Topluluğu, müzik dinletileriyle ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Rektör Kılıç, “Üniversitemizin 2014 Ve 2015’de Birinci Olması Gurur Verici”

Rektör Kılıç, “Üniversitemizin 2014 Ve 2015’de Birinci Olması Gurur Verici”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim