• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Rektör Kılıç, Kariyer Yolunda Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu

Rektör Kılıç, Kariyer Yolunda Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören öğrencilerle...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören öğrencilerle söyleşide buluştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite ve Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde söyleşide bulunmak üzere Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti. Ziyaretlerinde kendilerini Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Emre Ergin, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Ziyaretlerinde Merkez Müdürü Ahmet Emre Ergin'den merkez hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, daha sonra merkez binasını gezerek burada yeteneklerine göre eğitim gören öğrencilerle bir süre sohbet etti.

REKTÖR KILIÇ ÖĞRENCİ VE VELİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaretlerinin ardından "Kariyer Yolunda" konulu söyleşide bulunmak üzere, Fen Lisesi'ne geçti. Nevşehir Vali Yardımcısı Halil Berk, Jakem Komutanı Jandarma Albay Şemsettin Çetin ve öğrenciler ile velilerin katıldığı söyleşide bilim ve sanat merkezlerinin önemine değinen Rektör Kılıç, öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Kılıç konuşmasında; "Biz bilim insanları başta olmak üzere siz değerli velilerimize çocuklarımızı iyi yetiştirmede ve yönlendirmede büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın beden sağlıklarına verdiğimiz önem kadar, ruhlarını doyuran ve ruhlarına hitap eden faaliyetlerde bulunmalıyız. Bu nedenle insanın ruhuna hitap eden ve yeteneklerini ortaya çıkarmaya yönelik çabalarda bilim ve sanat merkezlerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Şu anda burada birbirinden yetenekli öğrencilerimiz bulunmakta. Bu yaşta her öğrencinin kendilerine göre düşündükleri veya hayal ettikleri meslekler vardır. Sizler lise ve üniversite hayatına geldiğinizde bu mesleklerin yanı sıra değişik meslekleri edinmek isteyebilirsiniz. Burada sizlere tavsiyem kendinize en uygun ve gönlünüzden geçen mesleği seçin ve bu konuda gayret sarf edin. Velilerimiz de çocuklarına meslek seçimi konusunda fazla zorlayıcı davranışlardan kaçınmalılar. Çünkü o çocuğun olmak istediği veya benimsediği bir hayali vardır. Çocuklar yapıları gereği hayal kurmayı sever ve bu hayaller peşinde koşarlar. Biz velilere düşen görev çocuklarımızın bu hayallerine engel teşkil edecek davranışlar yerine doğru ve yanlışlarına göre kendilerini yönlendirmeye yönelik davranış ve söylemlerde bulanarak yardımcı olmamız gerekir. Çocuklarımıza dediğim gibi belli yaşlarda bu hayallerini veya geleceğe yönelik meslek seçimlerini seçme hakkı vermeliyiz. Ayrıca çocuklarımızı yetiştirirken biz velilere ve bilim insanlarına düşen en büyük görevlerden biri de önce çocuklarımızın kendisine, sonra ailesine, etrafına ve ülkesine faydalı olabilecek, kendisi ve başkalarıyla barışık birer birey olarak yetişmek. Öğrenci arkadaşlarımıza da tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Sizler bizlerin ve bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler içinizden geçirdiğiniz mesleği seçin ve kendinize hedefler belirleyerek bu hedeflere ulaşmak için planlı ve disiplinli bir çalışma içerisinde olun. Başarılı birer birey olabilmek için hedef belirleme ve planlı çalışma ile disiplinli olma çok önemli. Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapın" diye tavsiyede bulundu.

Söyleşi sonunda Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Emre Ergin, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'a katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine plaket takdiminde bulundu.

Rektör Kılıç, Kariyer Yolunda Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu

Rektör Kılıç, Kariyer Yolunda Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu

Rektör Kılıç, Kariyer Yolunda Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim