• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Rektör Karacabey: Üniversitemiz gelişimini hızla sürdürüyor

Rektör Karacabey: Üniversitemiz gelişimini hızla sürdürüyor
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, genç bir üniversite olduklarını belirterek üniversitenin gelişimini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü...

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, genç bir üniversite olduklarını belirterek üniversitenin gelişimini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, düzenlediği basın toplantısında 2015 yılını değerlendirerek yeni yılda yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi. Üniversitenin Konuk evi ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesinin genç bir üniversite olduğunu belirtti. Karacabey, "Genç bir üniversite olmamıza rağmen gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmektedir. İdari ve akademik kadromuz her geçen gün güçlenmede ve kadro sayımızın artması için bizlerde büyük çaba sarf etmekteyiz. Üniversiteler bilimsel çalışmaların yapıldığı bilimsel kurumlardır. Bu kurumlar sürekli gelişmek ve bilgi üretmek zorundadır. Şehrin de üniversiteye katkısı ve desteği olması gerekmektedir. Yozgat'ta şuanda 9 fakülte bulunmaktadır. Bu fakülte sayısının 15-16'ya çıkması mümkündür. Yine öğrenci sayımız her geçen gün artmaktadır. Bu yıl 4 binin üzerinde öğrenci kaydı yaptık. Yeni açacağımız bölümlerle birlikte inşallah önümüzdeki yıl 5-6 bin civarında öğrenci kaydı yapacağız." diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinin öğrenci olarak mezun verdiğine ifade eden Karacabey şöyle devam etti: "Normal şartlarda yeni kurulan tıp fakülteleri 4 yıl içerisinde kurulum çalışmalarını tamamlar ve 4 yıldan sonra kendi öğrencisini mezun eder. Yozgat'ta maalesef bu gerçekleşemedi. Fakültemizden mezun olan öğrenciler ne Yozgat'ı ne de kampusümüzü görmemiştir. Bu sebeple önümüzdeki yıl tıp fakültesi binamız bitecek diye hesap yapıyoruz. Eğer binamız tamamlanmasa dahi yeni çözümler üreterek, fakülte öğrencilerimizi Yozgat'a getireceğiz. Kadro çalışmalarımız hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır. Tıp fakültesi Yozgat için çok önem arz etmektedir."

Üniversitenin büyüyüp gelişmesiyle birlikte Yozgat'a sosyal kültürel ve ekonomik olarak büyük katkılarının olduğunu vurgulayan Rektör Karacabey, şunları kaydetti: "Üniversitemizde hedef akademik kadromuz bine ulaştırmaktır. Akademik kadromuz arttıkça idari ve diğer işçi kadrosu da buna paralel olarak artmaktadır. Bu da şehrimizde önemli bir istihdam alanı oluşturmaktadır. Akademik kadronun da Yozgat'ı seçmesi için Yozgat halkının da buna göre yatırımlar buna göre sosyal alanlar oluşturması gerekmektedir. Üniversite olarak sadece Yozgat Merkez Kampusu değil bunun yanında ilçelerimizde de meslek yüksek okullarını da yeni bölümler açarak geliştirdik. Yozgat Meslek Yüksekokulumuzu, Teknik Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak iki meslek yüksekokuluna dönüştürdük. İnşallah okullarımızda otomotiv bölümü başta olmak üzere yeni bölümler açacağız."

Toplantıya Rektör Karacabey'in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Şelliaybar, Prof. Dr. Kadir Özköse, Genelsekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Gusemettin Erdoğan ve gazeteciler katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim