• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Rektör Karacabey: Bozok Üniversitesi'ni hep birlikte geliştireceğiz

Rektör Karacabey: Bozok Üniversitesi'ni hep birlikte geliştireceğiz
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 2006 yılında kurulan üniversitenin gelişimini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü belirterek,...

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 2006 yılında kurulan üniversitenin gelişimini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, üniversitenin istenilen seviyeye gelmesi için toplumun bütün katmaları ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, yaptığı açıklamada üniversitenin genç bir üniversite olmasına rağmen önemli mesafe kat edildiğini, idari ve akademik kadrosunu da güçlendirerek yoluna devam ettiğini vurguladı.

Üniversitelerin bilimsel çalışmaların yapıldığı bilimsel kurumlar olduğunu anlatan Rektör Karacabey, şunları kaydetti: "Üniversiteler bilimsel kurumlardır. Bu kurumlar sürekli gelişmek ve bilgi üretmek zorundadır. Yeni fakülte bölümleri ve yüksek okul sayılarımızın artırılmasına yönelik çalışma içerisindeyiz. Amacımız nitelikli bölümlerin açılmasına imkan sağlayarak öğrencilerimizin en fazla tercih ettiği üniversiteler arasına Bozok Üniversitemizin yer almasın sağlamaktır. Bu kapsamda Yozgat Meslek Yüksekokulumuzu, Teknik Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak iki meslek yüksekokuluna dönüştürdük. İnşallah okullarımızda otomotiv bölümü başta olmak üzere yeni bölümler açacağız."

Şehirlerin gelişmesine sosyal kültürel ve ekonomik anlamda üniversitelerin katkısının büyük olduğuna dikkat çeken Karacabey, şu ifadeleri kullandı: "Üniversitemizin gelişmesiyle şehrimizin her anlamda kalkınmasına da katkı sunmuş olacağız. Üniversitemizde bu yıl itibariyle yaklaşık 14 bin 650 öğrenci eğitim görüyor ve bu öğrencilerimizin yüzde 80'i il dışından, sadece yüzde 20'si kadarını ilimizin öğrencileri oluşturuyor. Bu da ilimiz ekonomisinin yanı sıra sosyal ve kültürel açıdan büyük katkı sağlıyor. 2015 yılı itibariyle ülkemizde 190 üniversite var ve bunlardan 114'ü devlet üniversitesi 76'sı ise vakıf üniversitesidir. Buradan da anlaşılacağı üzere, bizim gibi diğer illerde kendi üniversitelerinin gelişmesi için büyük gayret sarf ediyor. Yani bizim kaybedecek zamanımız yok. Hep birlikte üniversitemizi hak ettiği yere taşımak için çalışacağız."

Rektör Karacabey: Bozok Üniversitesi'ni hep birlikte geliştireceğiz

Rektör Karacabey: Bozok Üniversitesi'ni hep birlikte geliştireceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim