• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Rektör Hocaya Veda Yemeği

Rektör Hocaya Veda Yemeği
Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Üniversite İşbirliği Derneğinin ortaklaşa Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.

Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Üniversite İşbirliği Derneğinin ortaklaşa Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a veda yemeği düzenlediler.

Bilecik'te bir restoranda Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Üniversite İşbirliği Derneğinin ortaklaşa görev süresi dolan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a veda yemeği düzenlediler.

Açılış konuşması yapan Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Şubaşı, bu gecenin ayrı bir hassasiyeti olduğunu belirterek, "Rektör hocanın fikir ve düşüncelerinden biraz daha istifade edelim diye bu geceyi tertipleme düşüncesinde olduk. Söylenecek çok söz var. Bürokratlarla sanayiciler, ilimiz, memleketimiz, Bilecik için hep birlikte koca bir yıl ter döktük, çalıştık ülkemiz ekonomisine, memleketimize, Bilecik'imize büyük istifadeler sunmaya çalıştık. Bilecik'te tarih değişti, büyük üniversite kuruldu. Bu üniversite Bilecik'imize yaşam politikasını değiştirdi. Bilecik'te artık yürürken farklı bir şekilde şehir oluştu. Bu bacasız sanayide, üniversitemizin 20 binlere yaklaşan bir öğrenci potansiyeli ile ilimize katılan sayın rektörümüze biz ne kadar teşekkür etsek azdır. O ve ekip arkadaşlarına hepsine çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"NE BİLECİK SİZİ UNUTACAK, NE DE BURADA Kİ SANAYİCİLER SİZİ UNUTACAK"

Sanayi İş Birliği Derneği Başkanı Levent Özdağ ise, rektör hocaya övgü dolu sözlerle bahsederek, değerli hocam, ilk olmak zordur. Ama yaşadığı zorluklardan sonra hatırlanan hep ilklerdir. Emin olun ne Bilecik sizi unutacak, ne de burada ki sanayiciler sizi unutacak. Ne bize ön ayak olan, bize hedef gösteren derneğimizin kurulmasında, fikrinizi ve manevi desteğinizi hiç eksik etmediğiniz derneğimiz sizi hiç unutmayacak. Bugün hakkınızda ufak bir araştırma yapayım dedim. Acaba hocam hakkında ne yazıyor diye. Ekşi sözlükte çok hoşuma giden iki şey vardı. Birisinde herhalde öğrenciniz "Biraz önce dersinden çıktığım ton, ton hoca" bir tanesinde de şöyle yazıyordu herhalde televizyon programında sizi izlemiş arkadaşın biri "Ya bütün tarihçiler muhafazakardır ama bu adam çok başka konuşuyor " diye yazıyordu. Bu her şeyi anlatıyor. Hocam ilimize değer kattınız. Bizlere değer kattınız. Sanayimize değer kattınız. Derneğimizin kuruluşuna öncü oldunuz. Biz sizleri unutmayacağız. Umarım siz de yeni görevinizde, yeni gittiğiniz yerde bizleri unutmazsınız" dedi.

"20 BİN KİŞİYE YAKLAŞAN AİLESİYLE BİR ÜNİVERSİTEMİZ VAR"

Son olarak söz alan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan bu gece duyduğu sözlerden dolayı çok duygulandığı söyledi. Bir fani için hayattaki en büyük ödüller gelirken değil giderken duyduğu sözler olduğunu belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti:

"Bir yazar demişti "Nasıl karşılandığınız değil, nasıl uğurlandığınız sizleri anlamlı yapar " diye. Aykırılık mukadder. Bir şekilde hepimiz hayatımızın belirli zamanlarında, belli yerlerden ayrılacağız. Dilerim hepimize benim muhatap olduğum bu tarz ayrılıklar nasip olmasın. Çünkü nihai noktada ömrünüzün muhasebesini yaptığınız zaman sizin en büyük değeriniz kazandığınız paralar değil edindiğiniz dostluklar olacaktır ve sizi sonsuzluk yolculuğunda taşıyacak olanlarda o dostlarınız olacaktır. Ben Bilecik'te bunu gördüm ve sadece havası temiz değil sadece suyu temiz değil aynı zamanda da mayası temiz bir şehir gördüm. Bundan 8 sene önce kendi iradem dışında bir irade ile buraya geldik ve bütün Bileciklilerin inanılmaz teveccühü ile basınımızın yoğun desteği ile bütün bileşenlerin heyecanı ile ve şüphesiz bir kısmı aramızda olan ekip arkadaşlarımızın çok dürüst gayretleri ile bugün sadece şehrimizin değil ümit ediyorum bu memleketin hassasiyetine dikkat eden hemen herkesin iftihar edebileceği bir müessesenin öğelerini oluşturduk. 20 bin kişiye yaklaşan ailesiyle bir üniversitemiz var. Aramızdan birisi engel olmaya çalışsaydı bu seviyeyi yakalayamazdık. Sizler sanayicisiniz teknik alanda bizden daha programlıyorsun eserlerinizin göğe yükselme sınırını limitini onun zemindeki sağlamlığın derecesi tayin eder. Zemine güvenli yerleştirirsek, zemine birbirimizle sohbeti yerleştirirsek o zamanda yükselmenin sınırı olmayacak.

"8 YIL İÇERİSİNDE SİZCE "EN ÖNEMLİ ŞEY NEDİR" DİYE SORSANIZ DOSTLUKLARDIR DERİM"

Özcan, 8 yıl görev yaptığı Bilecik'ten güzel anılar ile ayrılacağı belirterek, "Bugün bana sorarsanız "o sekiz yıl içerisinde sizce en önemli şey nedir" diye dostluklardır derim. Ama onun dışında da bütün ekip arkadaşlarımla birlikte tertemiz başladığımız bir yolculuğu tertemiz teslim ederek bitirmenin verdiği hazdır. Bize bu güzellikleri yaşattığınız için Bilecik olarak bu yolculukta bize hep güveninizi gösterdiğiniz için yorulduğumuz, bunaldığımız anlarda bize destek olduğunuz için her şeyden önce bize kardeşlik hissettirdiğiniz için bütün herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu yoğunluk içerisinde elbette aradığımda bulamadığım ya da ihmal ettiğim dostlarım olabilir. Lütfen onlar beni mazur görsünler. Kabul buyurursanız ben de artık bir Bilecikli olarak şimdi değilse bile mutlaka bir gün hatamı telafi etme adına onların kapısını çalacağım. Ailecek biz Bilecik'i çok sevdik. Biz Bilecik'in değerlerini yeniden dünyaya taşınmak istiyorsak onun en güçlü aracı üniversite olacaktır. Her sene yaklaşık 5 bin kişi mezun olacak. Her sene mezun olan 5 bin öğrenci Bilecik'in değerlerini ülkeye ve dünyaya taşıyacak. Sizleri tanımak ömrümün en önemli değerleri arasında olacak. Buradan ayrılığım belki görev gereği olacak. Ama her fırsatta mutlaka kapınızı çalacağım, görüşeceğim ve bilin ki dünyanın başka yerinde ya da ülkemizin başka yerinde benim olduğum yer aynı zamanda sizlerindir her an 7/24 ve 365 kapısını çalabileceğiniz bir dostunuz olduğunu bilgisiyle buradan ayrılmak istiyorum. Bu benim kardeşlik hukukum dur. Gölümüzde kapılarımız sizlerle hep açıktır. Hayatın anca sizlerle değerli olduğunu bilmek isterim" dedi

Düzenlenen akşam yemeğine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Baro Başkanı Halime Aynur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, POMEM Müdürü Sadettin Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun, Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Arslan, kurum müdürleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'ın dostları katıldı.

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ve Sanayi İş Birliği Derneği Başkanı Levent Özdağ tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a plaket ve hediye takdimi yapıldı. Yapılan sohbetlerle akşam yemeği sona erdi.

Rektör Hocaya Veda Yemeği

Rektör Hocaya Veda Yemeği

Rektör Hocaya Veda Yemeği

Rektör Hocaya Veda Yemeği

Rektör Hocaya Veda Yemeği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim