• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Rektör Güvenç’in Ahlat Ziyareti

Rektör Güvenç’in Ahlat Ziyareti
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi mekanları gezerek, "Ahlat, ölmeden önce görülmesi gerek...

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi mekanları gezerek, "Ahlat, ölmeden önce görülmesi gerek bir yer" dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Ahlat ilçesindeki tarihi mekanları gezdiler. Rektör Güvenç ve Kazankaya, ilk olarak Ahlat Müze Müdürü Ziya Kılınç'ı ziyaret ettiler. Daha sonra Ahlat Müzesi'ni gezen Güvenç ve Kazankaya, eserler hakkında müze yetkililerinden bilgi aldılar.

Ardından Ahlat Selçuklu Mezarlığı'na geçen Rektör Güvenç ve YYÜ Rektör Yardımcısı Kazankaya, abidevi mezar taşları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Mezar taşlarını büyük bir hayranlıkla inceleyen Rektör Güvenç, Selçuklu Mezarlığı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bir süre Selçuklu Mezarlığı'nda gezerek abidevi mezar taşlarını inceleyen Rektör Güvenç, burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra dünyadaki iki örnekten biri olan Emir Bayındır Kümbeti'ni ziyaret eden Güvenç, kümbetin mimari özellikleri ve görselliğinin muhteşem olduğunu söyledi. Ardından Ahlat Kazı Evini de ziyaret eden Rektör Güvenç ve Kazankaya, Selçuklu Mezarlığı'ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Ziyaret sonunda kısa bir açıklama yapan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Ahlat'ın herkes tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir olduğunu vurgulayarak, "İlk kez Ahlat'a gelerek Emir Bayındır Kümbeti ve Selçuklu Mezarlığı'nı gezme imkanı buldum. Tabi bu ziyaretin gecikmiş olduğunu gördüm. Mezar taşlarında restorasyonda yapılmış. Çok güzel görünüyor. Buranın manevi bir havası var. Daha sonra Emir Bayındır Kümbeti'ni gezdim. Hakikaten buradan bir mesaj vermek gerekirse, gerek yerli turistlere gerekse yabancılara Ahlat'ı görmeden ölmeyin diyorum. Ahlat ülkemizde görülmesi gereken nadir tarihi şehirlerden bir tanesidir. Ayrıca Ahlat Türk-İslam kültürümüzü yansıtan önemli bir mekandır. Buranın mutlaka yerli ve yabancı turistler tarafından görülmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Rektör Güvenç’in Ahlat Ziyareti

Rektör Güvenç’in Ahlat Ziyareti

Rektör Güvenç’in Ahlat Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim