• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Rektör Gündoğan: “Bir Matematik Öğretmeni Bütün Hayatımı Değiştirdi”

Rektör Gündoğan: “Bir Matematik Öğretmeni Bütün Hayatımı Değiştirdi”
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Gençlerle Kariyer Sohbetleri" programı kapsamında TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi 11-A sınıfını...

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Gençlerle Kariyer Sohbetleri" programı kapsamında TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi 11-A sınıfını ziyaret etti. Gündoğan, etkinlikte kendi hakkında bilinmeyenleri de anlatarak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasına akademik kariyerini anlatarak başlayan Prof. Dr. Naci Gündoğan, kendi öğrencilik yıllarından da bahsederek, bu dönemin öğrenciler için şanslı bir dönem olduğunu belirtti. Eğitim konusunda ailenin önemine değinen Rektör Gündoğan, anne ve babaların, çocuklarının eğitiminin her zaman kendilerininkinden daha iyi olmasını istediklerini dile getirerek, "Eğitim-öğretim hayatımda bu noktalara gelmemde sizler gibi ben de anneme ve babama çok şey borçluyum" dedi.

"BİR MATEMATİK ÖĞRETMENİ BÜTÜN HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ"

Rektör Gündoğan, gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu hatırlatarak, "İnsana en fazla değer katacak şey, okumaktır. Genel kültürünüzü geliştirip özellikle tarih okumaları yapmalısınız. Çünkü dünyayı tanımak ve bu günlere nerelerden geldiğimizi bilmek çok önemli. 6. sınıfa kadar bir devlet memuru olsam benim için yeterliydi. Fakat 6. sınıfta okulumuza atanan bir matematik öğretmeni bütün hayatımı değiştirdi. 23-24 yaşlarında henüz mesleğe yeni başlamış bir öğretmendi. Tabii bizim de matematiğe karşı bir önyargımız vardı. Öğretmenimiz konuları anlattıktan sonra bizleri teker teker tahtaya çıkarıyordu. Bir süre sonra aslında matematik yapabiliyormuşuz demeye başladık. Öğretmenimiz bir gün ders bittikten sonra istersek sınıfta kalıp hep birlikte üniversiteye hazırlık soruları çözebileceğimizi söyledi ve biz o akşam bir grup arkadaş, önceki yıllarda üniversite sınavında çıkan matematik sorularını çözdük. Soruları doğru çözdüğümüzü görünce de kendimize bir güven geldi" ifadelerini kullanarak, insanın kendine güvenmesinin her şeyin başlangıcı olduğunu vurguladı.

"ESKİŞEHİR MÜKEMMEL BİR ŞEHİR"

Gençlerin ailelerinden uzak yerlerde üniversite okumak gibi bir arzuları olduğunu aktaran Gündoğan, bu durumun fikir olarak güzel olduğunu fakat gerçek hayatta pek çok zorluğu olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Gündoğan, şu anda Eskişehir'de üniversite okuyan yaklaşık 70 bin civarında öğrenci olduğunu ve istenilen bölümlerin yüzde 99'unun Eskişehir'de bulunduğunu da anlatarak, şöyle devam etti:

"Bizim şehrimizdeki öğrenciler oraya gitmek istiyor, oradakiler de buraya gelmeye çalışıyor. Özellikle istediğiniz bölüm Eskişehir'de varsa bence hiç tereddüt etmeden burada okuyun. Çünkü başka şehirlerdeki üniversitelere gittiğinizde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Eskişehir'in bir avantajı da burada bulunan iki üniversite de yerleşik üniversiteler. Büyük şehirlerde yaşama olanağı bulan öğrenciler bile Eskişehir'i tercih ediyor. Eskişehir, büyük şehirde bulunması gereken her şeye sahip. Küçük olması da çoğu zaman güzel avantajlar doğuruyor. İstanbul ya da Ankara'da yaşamanın riski göz önüne aldığında Eskişehir, gerçekten mükemmel bir şehir."

"YURT DIŞINA EN FAZLA ÖĞRENCİ GÖNDEREN 3 ÜNİVERSİTEDEN BİRİYİZ"

Anadolu Üniversitesi kampüslerinde yurt dışından gelen binin üzerinde yabancı uyruklu öğrencinin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gündoğan, bu öğrencilerin dünyanın pek çok yerinden geldiğini ve Türkiye'de de 90 bin civarında yabancı uyruklu öğrenci olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bu verilerden şunları anlıyoruz ki hem Eskişehir'de hem de Türkiye'deki üniversitelerin eğitimleri oldukça iyi bir seviyededir. Şu anda Anadolu Üniversitesi olarak ERASMUS + programıyla yurt dışına en fazla öğrenci gönderen üç üniversiteden biriyiz ve bu durum son on yıldır böyle. Ben derslere girdiğim zamanlarda öğrencilere ERASMUS + programını özellikle anlatıyordum. Çünkü bu programlarla yurt dışına gitme olanaklarınız çok fazla. Bizim dönemimizde, öğrencilik zamanında yurt dışına gitmek hayaldi. Ama şu anda bizim öğrencilerimize baktığımda önemli bir kısmı bu değişim programlarıyla 6 ay ya da 1 yıl sürelerle rahatlıkla yurt dışına çıkıyorlar. Öğrenciler, birçok Avrupa ülkesinde rahatlıkla eğitim görme fırsatı bulabiliyor. Anadolu Üniversitesi olarak da bu konuda çok büyük teşvikimiz var."

Daha sonra Gündoğan, öğrencilerle sohbet ederek, merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

"Gençlerle Kariyer Sohbetleri" projesi kapsamında Gündoğan'ın önümüzdeki günlerde de öğrencilerle bir araya gelmeye devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim