• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Rektör Gönüllü’den tercih yapacak öğrencilere çağrı

Rektör Gönüllü’den tercih yapacak öğrencilere çağrı
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi tercih yapacak olan öğrencilere çağrıda bulunarak,...

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi tercih yapacak olan öğrencilere çağrıda bulunarak, "Adıyaman huzurun başkentidir" dedi.

Rektör Gönüllü, tercih edilebilir üniversiteler arasında yer almanın birçok nedeni olduğunu belirterek, ulaşım, barınma, beslenme, sosyal ve kültürel faaliyetle ile üniversitenin sunduğu çeşitli imkanlardan bahsetti. Rektör Gönüllü, "Adıyaman, tarihin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biridir. Adıyaman, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin batısında yer alan, tarih sahnesindeki yeri ilk insanlara dek uzanan, pek çok değişik kültürlere merkezlik etmiş olan bir kültür ve turizm kentidir. Adıyaman, huzurlu sakin ortamı, yaşam standartları ucuz, şehir merkezine yakın bir üniversite yerleşkesi olan bir şehirdir. Eğitim-öğretim ile ilgili basılı yayınlar ile kırtasiye malzemelerinin temini ve diğer hizmetleri uygun, kolay ve sağlıklı bir şekilde karşılayabilecekleri sosyal tesislerimiz var. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınma imkanı, aynı zamanda Üniversite yerleşkesine yakın kiralık ev veya özel yurtlar bulunmaktadır. Üniversitemiz merkez yerleşkesi yemekhanesi aynı anda bin öğrenci, 500 akademik ve idari personelimize yemek hizmeti verebilecek kapasitede dizayn edilmiştir. Ayrıca üniversitemiz, başta merkez yerleşke olmak üzere, Besni, Gölbaşı ve Kahta Meslek Yüksekokullarında, öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimize öğle yemeği hizmeti sunmaktadır. Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin mesleki eğitimlerinin yanı sıra farklı spor dallarında kendilerini geliştirmeleri için alanında uzman öğreticiler tarafından çeşitli branşlarda spor kursları açılmıştır. Basketbol, voleybol, hentbol, judo, karate, taekwondo, kick boks, halk oyunları, masa tenisi, kort tenisi, satranç dallarında kurslar verilmektedir. Ayrıca halk oyunları, bağlama, tiyatro, resim vb. branşlarda da kurslar açılmaktadır. Açılan bu kurslar için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ayrıca yıl boyunca tiyatro gösterileri, konserler, şiir dinletileri, konferanslar, sinema günleri, panel, sergi, anma ve kutlama törenleri, sempozyum gibi kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliklere öğrencilerimizin katılımı ücretsiz olarak sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Rektör Gönüllü, Adıyaman Üniversitesini tercih eden ve tercih edecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim