• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Rektör Gönüllü mühendislik fakültesinde ilk dersi verdi

Rektör Gönüllü mühendislik fakültesinde ilk dersi verdi
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü inşaatı tamamlanıp hizmete açılan Mühendislik Fakültesini gezerek Çevre Mühendisliği...

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü inşaatı tamamlanıp hizmete açılan Mühendislik Fakültesini gezerek Çevre Mühendisliği öğrencilerine 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dersini verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala ve Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personelinin eşliğinde fakülteyi gezen Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü binada incelemelerde bulundu ve öğrencilerle sohbet etti. Mühendislik Fakültesi fuaye alanında düzenlenen kokteyle katılan Gönüllü, burada öğrenci ve personellerin sorunlarını dinleyerek Çevre Mühendisliği öğrencilerine ders verdi.

Derste öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Gönüllü sorumluluklarının farkına varmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Ülkemizin ve milletimizin geleceği olduklarını öğrencilere hatırlatan Prof. Dr. Gönüllü her öğrencinin üstüne düşen görevi yerine getirmesi ve başta aileleri olmak üzere bu milletin beklentilerini boşa çıkarmamaları gerektiğini ifade etti.

Gönüllü, "15 Temmuz hain darbe girişimi ile ülke karanlık günlere itilmeye çalışıldı. Milletimiz 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980'de ortaya koyamadığı iradesini 15 Temmuz da ortaya koydu ve kendi parasıyla alınmış silahların kendisine doğrultulmasına izin vermedi. Haberleri izlemiş, meydana inmişsinizdir. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bu haince girişim engellendi. Bu kadar çaba, verilen bu kadar şehit siz çocuklarımıza, öğrencilerimize daha aydınlık bir Türkiye sunmak için, darbelerin kasvetli ve umutsuz havasından kurtulmuş, önünü gören bir ülke içindir. Burada büyükleriniz sizlere bu ortamı hazırlarken sizlere düşen görev ise sorumluluklarınızı yerine getirmek, çalışmak, çabalamak, işinizi doğru yapmak ve ülkemizi hak ettiği konuma ulaştırmaktır. Dersinize zamanında gelip gitmediğinizde, çalışmadığınızda, kendinizi yetiştirmediğinizde sizler için yapılan bunca çabayı boşa çıkartmış olursunuz.

Biz üniversite olarak sizleri en güzel şekilde yetiştirmek, ilim ve bilimin yanında hikmeti de öğretmeye, yaptığımız Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) uygulaması ile alanınızda teorinin yanında pratiği de öğretmeye ve yaptığımız bu bina ile de sizlere en iyi fiziki koşulları oluşturmaya çalışarak sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Sizlerin de sorumluluklarınızı yerine getirerek sizden istenen görevi yerine getirmeniz gerekir.

Son olarak sevgi ile yaşayın, diğerkâm olun, çalışmayı ve almadan vermeyi hayatınızın prensibi haline getirin. Öğrenmeyi hayatınızın her noktasına yayın ve bir gününüzle diğer bir gününüzü aynı bırakmayın. Yaşamınızın her alanında ilkeli yaşayın, aklınızı bilime adayın. Yeni binanınız ve yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun. Hepinize başarılar dilerim" diye konuştu.

Rektör Gönüllü mühendislik fakültesinde ilk dersi verdi

Rektör Gönüllü mühendislik fakültesinde ilk dersi verdi

Rektör Gönüllü mühendislik fakültesinde ilk dersi verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim