• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Rektör Elmas Kazananlar Konferansı’na Katıldı

Rektör Elmas Kazananlar Konferansı’na Katıldı
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Avrupa ve Türkiye Mükemmellik Ödülü'nü kazanmış kuruluşları bir araya getiren Kalder EFQM Kazananlar...

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Avrupa ve Türkiye Mükemmellik Ödülü'nü kazanmış kuruluşları bir araya getiren Kalder EFQM Kazananlar Konferansı'na (WINCO) katıldı.

İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleştirilen ve Avrupa'da 35 ülkede 40 bin işletmenin kullandığı "EFQM Mükemmellik Modeli'ni uygulayan, Türkiye'de ve Avrupa'da ödül almış kuruluşların yer aldığı etkinlikte, en başarılı örneklerin paylaşıldığı bir öğrenim ortamı sağlandı. Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazanan Sakarya Üniversitesi'nin ödül süreciyle ilgili tecrübelerini paylaşan Rektör Elmas, eğitim-öğretimde akreditasyon çalışmalarına devam ettiklerini, kurumsal değerlendirmeyle ilgili çalışmalar yaparak bir sistem oluşturduklarını ve bütünleşik bilişim sistemiyle bu sistemi desteklediklerini anlattı.

Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi'yle (SABİS) üniversite ile ilgili bir bilgi edinilmek istendiğinde sonuçları anlık olarak görülebildiğini vurgulayan Rektör Elmas, uluslararası yayın sayısı, öğrenci sayısı gibi bilgilere web tabanlı olarak anlık ulaşılabildiğini ifade etti. Dünyadaki akreditasyon kurumlarına büyük oranda uyumlu küresel bir kalite ve akreditasyon modeli geliştirdiklerini aktaran Elmas, üniversite olarak kendilerine belirli hedefler koyduklarını ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini aktardı.

Rektör Elmas, sözlerinin devamında, "İki kez Avrupa Komisyonu Diploma Eki ve ECTS Etiketlerini alan Türkiye'deki tek üniversiteyiz. Kurduğumuz sistem sayesinde Kurumsal Yeteneklerin Geliştirilmesini sağladık. Böylece de ulusal ve uluslararası düzeyde birçok alanda ödülün sahibi olduk. Üniversitemizde 36 bölüm akredite olmuştur ve hedefimiz ise tüm bölümlerimizin akredite olmasıdır. Araştırma alanında SAÜ Teknokent'i En Fazla Gelişim Gösteren ve En Başarılı Teknokent Ödül'ü aldı. Proje ve yayın sayımız 3 kat arttı. Aynı konum içerisinde iş yapma yeteneklerimiz gelişerek bu sayılara ulaşmış olduk. Dünyadan ve Türkiye'den ODTÜ URAP, Webometrics, Girişimcilik Endeksi gibi birçok sıralamada da sürekli yükseldik" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim