• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Rektör Doğru, külliyedeki açılışa katıldı

Rektör Doğru, külliyedeki açılışa katıldı
Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) ve Türkiye'deki birçok üniversitenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan akademik yılı açılış törenine Bitlis...

Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) ve Türkiye'deki birçok üniversitenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan akademik yılı açılış törenine Bitlis Eren Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru katıldı.

Yükseköğretim tarihinde ilk kez üniversitelerin akademik yılı açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla YÖK himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlendi. Akademik açılış törenine BEÜ'yü temsilen Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru ve beraberindeki heyet katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde ilk kez toplu olarak gerçekleştirilen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış törenine tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Bugünün, Yükseköğretim tarihinde müstesna bir gün olduğunu belirten Prof. Dr. Yekta Saraç, akademik yıl açılışının ilk defa üniversite boyutundan ulusal boyuta taşındığını ifade etti. Türkiye'nin birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde, bütün üniversiteleri, millet ve devletin birliğinin, dirliğinin sembolü olan bu Külliye'de bir araya getirmenin kendileri için tarihi bir anlam taşıdığını dile getiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Türkiye akademisine ve yeniden yapılanma sürecinde "Yeni YÖK"e güç katan ve bunu teşvik eden açılış için teşekkür etti.

Yükseköğretim Kuruluna tüm üniversitelerin katılımıyla akademik yıl açılış töreni düzenlediği için tebriklerini ilete Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen öğrencileri temsilen dört öğrenci, günün anısına çiçek takdim etti.

Rektör Doğru, külliyedeki açılışa katıldı

Rektör Doğru, külliyedeki açılışa katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim