• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Rektör Doğan: "Yükseköğretime Yeni Bir Soluk Getirmek Üzere Yola Çıktık"

Rektör Doğan: "Yükseköğretime Yeni Bir Soluk Getirmek Üzere Yola Çıktık"
Ankara'da kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, dinamik, çalışkan, sempatik, proaktif bir profil çiziyor.

Ankara'da kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, dinamik, çalışkan, sempatik, proaktif bir profil çiziyor. Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı ile yükseköğretime yeni bir soluk getirmek üzere yola çıktıklarını belirten rektör Doğan, "Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak, ülkemize ve dünyamıza eğitim ve bilim alanında en üst düzeyde hizmet verebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Üniversitemiz, vizyonunu ve misyonunu sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin ve Dünyanın sayılı üniversitelerinden birisi olmak şeklinde belirlemiştir" dedi.

Rektör Metin Doğan, üniversitenin kuruluş itibariyle genç bir üniversite olmasına rağmen, işlev ve her alanda geldiği nokta itibariyle yeni üniversitelerden ayrıştığını söyledi. Henüz 5. yılına girmişken öğrenci sayısının 12 bine yaklaştığını anlatan Doğan, şöyle konuştu: "Hazır bir yerleşke ortamına sahip olmadan kısa vadeli çözüm olarak sürede eğitim ve öğretime başlayabilmek amacıyla, kamu kuruluşlarındandan temin ettiğimiz alan binalarda eğitimimize başladık ve bu güne kadar devam ettik. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında açılacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Merkez Külliyesi birinci etap inşaatı tamamlanacaktır."

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Ankara'nın merkezinde yaklaşık 50 yıl aradan sonra kurulan ilk devlet üniversitesi olma özelliğine sahip olduğunu anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemiz Araştırma Üniversitesi olarak tasarlanmıştır ve bu nedenle lisansüstü programlara önem vermektedir. Şu an itibariyle 124 lisansüstü program açmış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz kaliteli bir eğitim almış olmanın ötesinde lisansüstü eğitimlerine kendi üniversitelerinde ve anlaşmalı olduğumuz yabancı üniversitelerde devam etme şansına sahip olacaklar. Hedefimiz yüzde 50 lisansüstü öğrenciye sahip olmak ve bu sayede taşradaki üniversitelerimize akademisyen yetiştirmektir. Evet. hedefimiz uluslararası standartlarda bir üniversite olmaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim