• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Rektör Ayrancı, yangınzedelerin üzüntüsüne ortak oldu

Rektör Ayrancı, yangınzedelerin üzüntüsüne ortak oldu
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 3 Nisan Pazartesi günü çıkan yangında 27 evin kül olduğu Ilgaz ilçesi Serçeler köyüne...

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 3 Nisan Pazartesi günü çıkan yangında 27 evin kül olduğu Ilgaz ilçesi Serçeler köyüne "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunarak köy sakinlerinin üzüntüsüne ortak oldu.

Yangınzede köylülere tek tek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Prof. Dr. Hasan Ayrancı, yangın alanında incelemelerde bulunarak Serçeler Köyü Muhtarı Ekrem Bahçeci'den olayla ilgili bilgi aldı.

"Tek tesellimiz can kaybının olmaması"

Evlerini kaybedenlerin ve diğer köylülerin üzüntülerini paylaştıklarını, buradaki acının büyüklüğünün köy sakinlerinin yüzlerinden hissedildiğini ifade eden Rektör Ayrancı, "Tek tesellimiz 27 vatandaşımızın evinin yanmasına rağmen herhangi bir can kaybının olmaması. Muhtarımızdan aldığımız bilgiye göre bu yangında yaklaşık 200 yıllık bir tarih de kül olmuş. Köylülerin onlarca yıllık hatırasını barındıran yığma taş evler felaket karşısında duramamış. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet; Sayın Valimiz Mesut Köse ve devletimizin yetkilileri yaşanan felakete azami ilgi göstermektedir. Serçeler köyümüzün yeniden inşası için gerekenler en kısa sürede yapılacaktır. Biz de Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak maddi manevi anlamda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Yaşanılan felaketi gelip yerinde gördük ve vatandaşlarımızın acısına ortak olmak istedik. Malumunuz acılar paylaştıkça azalır. Bir kez daha tüm Serçeler Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; acılarını yürekten paylaşıyorum" dedi.

"Gönüllü İtfaiyecilik Kursu" verilecek

Rektör Ayrancı, yangın alanında yaptığı gözlemin ardından Yapraklı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı hocalarını inceleme yapmaları için bugün Serçeler köyüne gönderdi. Bu tür felaketlerin önlenmesi ve müdahale konusunda üniversitenin akademik çalışmalarını artıracağını belirten Prof. Ayrancı, köylere ve vatandaşlara "Gönüllü İtfaiyecilik" kursu verileceğini söyledi.

Rektör Ayrancı, yangınzedelerin üzüntüsüne ortak oldu

Rektör Ayrancı, yangınzedelerin üzüntüsüne ortak oldu

Rektör Ayrancı, yangınzedelerin üzüntüsüne ortak oldu

Rektör Ayrancı, yangınzedelerin üzüntüsüne ortak oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim