• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Rektör adayından golf sahası vaadi

Rektör adayından golf sahası vaadi
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Erol Ulusoy, seçilmesi halinde üniversitenin Balkan Yerleşkesi'nde golf sahası inşa...

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Erol Ulusoy, seçilmesi halinde üniversitenin Balkan Yerleşkesi'nde golf sahası inşa edeceğini söyledi.

Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri için adaylar ortaya çıkmaya başladı. Adaylığını açıklayan isimlerden birisi de İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Ulusoy. Üniversitenin Meriç Nehri kıyısındaki sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ulusoy, rektörlüğü döneminde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi. Üniversitenin Balkan Yerleşkesi'ni bir yaşam alanına çevireceğini ifade eden Ulusoy, bu anlamda bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve spor istasyonları kuracaklarını anlattı. Balkan Yerleşkesi'ne bir golf sahası inşa edeceğini vurgulayan Ulusoy, böylelikle Edirne'de bütün Balkanların golf merkezi haline gelmiş bir tesis kurulacağını kaydetti.

Ulusoy, "Böylelikle Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın geliri yüksek düzeydeki vatandaşları hem bir turistik gezi hem de sportif bir faaliyet için bir golf oynamak için Edirne'ye gelecekler." dedi.

Seçildiğinde yardımcılarından birisini hanım meslektaşları arasından seçeceğini belirten Ulusoy, üniversiteye hukuk, veterinerlik, ziraat fakültelerinin yanı sıra mühendislik fakültesine de çevre mühendisliği bölümünün açılacağını açıkladı. Trakya Üniversitesi Vakfı Hastanesi'nin kurulacağını ve bu hastanede "yatarak tedavi" alanında uzmanlaşacağını kaydeden Ulusoy, ayrıca bir üniversite konseyini kuracağını dile getirdi. Üniversitenin Balkan Yerleşkesi'nde bir anaokulu ve ilkokulunu açmak için çalışmalar başlatacağını kaydeden Ulusoy, şunları söyledi: "Üniversitenin elektronik alt yapısı yenilecek. Güncel teknolojik düzeye getirilecek. Öğretim üyelerimizin, kongrelere, sempozyumlara gittikleri İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da konuk evleri açacağız. Yabancı dillerini geliştirmek isteyen öğretim üyelerimize en az bir sömestr kursa gitme olanağı vereceğiz."

Konut inşası için TOKİ ile anlaşma yapma zemini arayacaklarını da ifade eden Ulusoy, "TOKİ ile gerçekleşmezse özel teşebbüslerle öğretim üyelerimize ucuz, kaliteli konuk sahibi yapılmaları için çalışmalar yapılacak." şeklinde konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim