• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Rektör adayı Prof. Dr. Erol Keleş basın mensupları ile bir araya geldi

Rektör adayı Prof. Dr. Erol Keleş basın mensupları ile bir araya geldi
12 Temmuz'da yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

12 Temmuz'da yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Keleş, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Keleş, göreve talip olmasındaki amacın makam mevki değil şehre ve üniversiteye hizmet olduğunu söyledi.

Elazığ'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Keleş, adaylık süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 23 yıldır Fırat Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yaptığını ve birçok başarılı çalışmaya imza attığını vurgulayan Keleş, "Bu seçime ben aday olduğum zaman benim bir ekibim yoktu. Ama 23 yıllık bir geçmişim var. Bu 23 yıllık süre içerisinde şehrimize ve üniversitemize hem hizmet bazında hem akademik bazda çok ciddi hizmetler verdiğimi düşünüyorum." dedi.

Rektörlüğe şu ana kadar 6 kişinin aday olduğunu hatırlatan Keleş, bu süreçte tüm adayların birbirine anlayış ve hoşgörü çerçevesinde yaklaştığını, bunun da Elazığ ve üniversite adına çok anlamlı olduğunu kaydetti. Seçim süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Keleş, şu ifadelere yer verdi: "Bu işe başladığımda da beni bilen tanıyan arkadaşlarım vardı. Bu sürece kasım ayında start verdik. Bu süreçte hep doğru durmaya ilkelerimden taviz vermemeye özen gösterdim. Bugün geldiğim noktada da doğru yerde olduğumu düşünüyorum. Tabi üniversitemiz 41 yıllık geçmişe sahip. Bu işi düşünürken şu anda biliyorsunuz 6 tane adayımız var. Kesinlikle ve kesinlikle bu süreçte ağzımdan en küçük bir eleştiri ya da farklı bir söz çıkmadı. Ben şu anda aday olan kişilerin de iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak hizmetin Elazığ için üniversitemiz için olduğunu ve aynı hassasiyeti diğer arkadaşlarımızın da gösterdiğini düşünüyorum. Altı aylık süreç içerisinde bütün öğretim üyesi arkadaşlarımızı en az bir kez ziyaret ederek yapabileceklerimizi ve geçmişte yaptıklarımızı paylaştık."

Görev süresi içerisinde Elazığ ve üniversite adına önemli çalışmalar yaptığını ileri süren Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Akademisyen olarak görev yaptığım dönemlerde çok sayıda başarılı çalışmaya imza attığımı düşünüyorum. En azından kendi alanımda Fırat Üniversitesi'ni hem Türkiye'de hem de dünyada iyi tanıttığımı ve iyi yerlere getirdiğimi düşünüyorum. Bugün zaten aday olmamdaki temel sebep de budur. Ben şehrimi ve üniversitemi gerçekten çok seviyorum. "Emekse evet ben varım" dedim çünkü geçmişim hep emekle dolu. Hiç gecem gündüzüm olmadı. Cumartesi Pazar'ım olmadı. Hep bu üniversite için ciddi anlamda emekler vermeyi düşündüm. En başında söyledim ki şu anda var olan yönetimde, aday olan rektörümüz de dahil hiç kimsenin kötü niyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Herkes elinden geldiğince buraya hizmet etmeye çalışıyor. Ama emekse, çalışmaksa, insanların bence geçmişi, yapabileceklerinin bir göstergesidir. Bu yüzden "Ben de varım" dedim ve Allah nasip ederse gecemi gündüzümü bu üniversite için bu şehir için bu üniversitenin önünü açmak için bu üniversiteyi bir yerlere getirebilmek için ciddi anlamda emek verebileceğimi düşünüyorum. Beni tanıyan gerek sizler gerek şehrimizdeki insanlarımız gerek üniversitedeki insanlarımız bu konuda ciddi emekler verdiğimi biliyorlardır. Bu süreç içerisinde de insanların birbirini kırmaması gerektiğini üzmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu bir hizmet yarışıdır. Hepimizin düşüncesi bu şehre buy üniversiteye hizmettir. O yüzden bugüne kadar bunu net bir şekilde gördüğümü düşünüyorum. Bütün aday arkadaşlarımız, çok hassas bir şekilde üniversitemizin önünü açma açısından bir yarış içerisindeyiz. 12 Temmuz'da da seçimimiz gerçekleşecek."

Rektörlüğe aday olmasının makam ve mevki hırsıyla değil hizmet aşkıyla ilgili olduğunu vurgulayan Keleş, "Açık ve net bir şekilde şunu da belirteyim. Hiçbir enaniyetim makam mevki beklentim yok. Asla ve asla olamaz. Tek düşüncem emek ve hizmettir. Tabi ki bundan sonrası nasiptir. Ki ben bunu da çok açık ve net bir şekilde söylüyorum. Kim bu üniversiteye kim bu şehre daha faydalı olacaksa Allah ona nasip etsin. Sonuçta bu bir hizmet yarışı. Ben de bu hizmet yarışı içerisinde kendim olarak varım dedim." şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Keleş, göreve gelmesi halinde eleştirilere açık olacağını, basın mensuplarıyla sürekli istişare yapacağını vurguladı.Cihan

Rektör adayı Prof. Dr. Erol Keleş basın mensupları ile bir araya geldi

Rektör adayı Prof. Dr. Erol Keleş basın mensupları ile bir araya geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim