• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Rekortmen Yine Avrupa Yolunda

Rekortmen Yine Avrupa Yolunda
Katıldığı Türkiye ve Avrupa Şampiyonalarında aldığı derecelerle Düzce'nin ve Türkiye'nin gurur kaynağı olan halterin altın kızı Nuray Levent, Büyükler...

Katıldığı Türkiye ve Avrupa Şampiyonalarında aldığı derecelerle Düzce'nin ve Türkiye'nin gurur kaynağı olan halterin altın kızı Nuray Levent, Büyükler Avrupa Şampiyonası aday kampına çağrıldı.

Daha önce Türkiye Şampiyonasına katılan ve Türkiye rekoru kıran Ardından da Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda 4 Avrupa Rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olan Düzceli Milli Halterci Nuray Levent; Norveç'te yapılacak olan Büyükler Halter Avrupa Şampiyonası aday takım kampına çağrıldı. 18 Şubatta Ankara'da başlayacak olan Avrupa Şampiyonası Halter Aday Milli Takım kampında Türkiye adına önemli şampiyonalarda derece almış milli haltercilerle Milli takım kadrosuna seçilebilmek için yarışacak olan Nuray Levent, aday takım kampı öncesinde son antrenmanını da Düzce'de yaptı.

Antrenmanda oldukça moralli olduğu gözlenen Nuray Levent kaldırdığı 120 kilo ile formda olduğunu da göstermiş oldu. Antrenman sonrası açıklama yapan Nuray Levent; Asıl hedefinin 2020 olimpiyatları olduğunu ancak Avrupa Şampiyonası Milli Takımına seçilebilmek için çalışmalarına kampta devam edeceğini ifade etti. Nuray Levent; "Daha önce Katıldığım U-15 Avrupa şampiyonasında çok iyi dereceler yaptım. Bu şampiyona da hem Avrupa hem de Türkiye rekorları kırdım. Bu gurur verici bir şey. Şampiyonbadan geldikten sonra bir ay hiçbir şey yapmadım. Ve bir sakatlık geçirdim. Şu an oldukça iyiyim. Şimdi Büyükler Avrupa şampiyonasına gideceğim. Allah nasip ederse çalışmaların bu yönde. Şampiyona öncesinde aday milli takım kampımız 1 buçuk 2 ay sürecek. Sonra Nisan ayında Norveç'te yapılacak Büyükler Avrupa Şampiyonası yapılacak. Hedefim her zaman ifade ettiğim gibi 2020 olimpiyatları ama öncelikli olarak önümdeki Avrupa şampiyonluğuna giderek burada altın madalya kazanmak istiyorum. Kampta daha önce önemli şampiyonalara katılmış milli sporcu rakiplerim olacak. Bende çok iyi bir antrenman zamanı geçirdim. Onları geçerek Avrupa şampiyonasında Milli formayı giymek istiyorum" dedi.

Nuray Levent'in antrenörlüğünü yapan Halter İl Temsilcisi Yasin Aydın ise başarılı sporcunun Avrupa Şampiyonasına hazırlık sürecini değerlendirdi. Yasin Aydın; "U-15 Avrupa Şampiyonasından geldikten sonra kısa süreli bir sakatlığı oldu Nuray Levent'in. Ancakj bu süreci çabuk atlattı ve şampiyonaya hazırlık yaptı. Antrenmanları oldukça iyi geçti ve milli takım aday kadrosuna çağrıldı. Bu kampında iyi geçmesini bekliyoruz. Bu kamp sonrasında da Avrupa şampiyonasına inşallah Nuray gidecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim