• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Rekortmen atletler koşacak, İstanbul’da dünya rekoru bekleniyor

Rekortmen atletler koşacak, İstanbul’da dünya rekoru bekleniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 24 Nisan Pazar günü...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 24 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada'da koşulacak. Bu yıl hem erkekler hem de kadınlarda yeni bir dünya rekorunun beklendiği Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda binlerce sporcu koşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda 24 Nisan'da Tarihi Yarımada'da düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için geri sayım başladı. Binlerce sporcunun katılması ve hem erkeklerde hem kadınlarda yeni bir dünya rekoruna imza atılması beklenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ile ilgili tüm detaylar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, yaptığı açıklamada, "Vodafone Türkiye olarak dijital dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda yaptığımız sosyal yatırımlar içinde spor ilk sıralarda yer alıyor. Tüm spor dallarına büyük önem vermekle beraber, yatırımlarımızda futbol ve maraton gibi geniş kitlesel katılımlı ve global nitelikli spor etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Son olarak, Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena'yı geçtiğimiz günlerde büyük bir coşku ve gururla açtık." diyerek, şöyle konuştu:

"Özellikle maratonun İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda 4 yıldır ismimizi verdiğimiz Vodafone İstanbul Maratonu'nun yanı sıra Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na da üçüncü kez sponsor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun bu yıl da geçtiğimiz sene yenilediğimiz ve yeni kategorilerle genişlettiğimiz parkurda dünya rekoruna imza atması beklenen elit atletlerin katılımıyla düzenlenecek olmasından heyecan duyuyoruz.

Diğer yandan, dijital dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda geliştirdiğimiz ve Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda yenilediğimiz özel koşu, bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton uygulamamız bu yıl da maratonun pusulası olacak. Yarı Maraton günü boyunca Tarihi Yarımada'da düzenlenecek etkinliklerimiz ve çeşitli markalarda abonelerimize sunacağımız özel fırsatlarımızla keyifli bir finiş bizleri bekliyor olacak. Spora bakışımızı mükemmel yansıtan ve dünyanın önde gelen yarı maratonlarından biri yapmayı hedeflediğimiz Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu desteklemeyi sürdüreceğiz."

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise yaptığı açıklamada, "Organizasyonumuz, yarı maraton, çeyrek maraton, business maraton ve bayrak yarışı kategorilerinde gerçekleştirilecek. Yarı maratona katılım bu sene daha fazla olacak. Türk katılımcılarda da geçen seneye göre yüzde 25'lik artış var. Bu artışın bir mesaj verdiğini düşünüyoruz. Biz olimpiyatlara giden yolda çipli koşucuların artmasını planlıyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Bununla beraber biz hem İstanbul Maratonu'na hem de yarı maratona destek veren bazı organizasyonlar yapıyoruz. Yarı maratonda bu yıl dünya rekortmeni atletler de koşacak. 21 kilometrede dünya rekortmeni Eritreli Zersenay Tadesse ile 10 ve 15 kilometre dünya rekortmeni Kenyalı Leonard Patrick Komon ilk defa aynı organizasyonda yarışacaklar. Bu çok önemli bir şey. İstanbul'da dünya rekorunun kırılması bizim hayalimizi süslüyor.

Şimdiye kadar bir saatin altında bir derece alınmamıştı İstanbul parkurlarında. Bir saatin altında bir derecenin gelebileceğini düşünüyoruz. 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek milli atlet Ali Kaya da yarı maratonda koşacak. Ali Kaya'nın iyi bir derecesi var. Bizim parkurumuz hızlı ve düz bir parkur. Onun için Avrupa rekorunun gelebileceğini ümit ediyoruz. Bütün planlarımızı elit atletlerimizin daha rahat koşabileceği bir şekilde yapıyoruz. İstanbulluları hem yarışa katılmaya hem de yarışı izlemeye davet ediyoruz."

7 BİN 500 SPORCU BEKLENİYOR

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 24 Nisan Pazar sabahı Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulacak 21 kilometrelik parkurda koşulacak. 7 bin 500 sporcunun katılması beklenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, katılımcılara Yarı Maraton, Çeyrek Maraton, Bayrak Yarışı, Masterlar, Business Maraton kategorilerinde yarışma fırsatı sunacak.

Dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından birine sahip olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da elit atletlerin rekor mücadelesine sahne olacak. Erkeklerde Kenya'dan Leonard Patrick Komon, Leonard Kipkoech Langat, Evans Kiplagat, Kenneth Kipkemoi Kiprop, Titus Kipchumba Mbishei, Eritre'den Zersanay Tadesse ve Türkiye'den Ali Kaya; kadınlarda ise Etiyopya'dan Amane Gobena, Meskerem Assefa, Bahreyn'den Merima Mohammed, Kenya'dan Viola Chepchumba ve Ukrayna'dan Olena Burkovska dünya rekoru için koşacak.

Vodafone Türkiye'nin maratonlar için geliştirdiği özel koşu, bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması, yenilenen içeriğiyle koşucuların ve bağışçıların hayatını daha da kolaylaştıracak. VMaraton, kayıt yaptıranlarla ilgili istatistiki bilgilerden etkinlik ve parkur alanları haritalarına, maraton günü yapılacak özel etkinliklerle ilgili bilgilerden yarı maraton kapsamında tüm şehirde yapılacak marka işbirliklerine kadar her konuda anında bilgi sağlayacak. VMaraton uygulaması ile bağış yapma ve toplama seçeneğinden de yararlanabilen kullanıcılar ayrıca, Spotify entegrasyonu ile koşu müziği listelerine de uygulama üzerinden erişebilecek.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ile ilgili en güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.istanbulyarimaratonu.org adresinden ulaşılabilir.

Cihan

Rekortmen atletler koşacak, İstanbul’da dünya rekoru bekleniyor

Rekortmen atletler koşacak, İstanbul’da dünya rekoru bekleniyor

Rekortmen atletler koşacak, İstanbul’da dünya rekoru bekleniyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim