• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Rejim Lübnan sınırında muhalifleri sıkıştırdı

Rejim Lübnan sınırında muhalifleri sıkıştırdı
Suriye’de Beşar Esad rejimi ve Lübnan Hizbullahı, muhaliflerin Lübnan sınırındaki ikmal noktası olan Zabadani’ye büyük bir saldırı başlattı. Muhalifler ise Şam’ın lüks mahallelerine roket atarken bir kişi hayatını kaybetti.

Suriye’de Beşar Esad rejimi ve Hizbullah güçleri, başkent Şam yakınlarında ve Lübnan sınırında bulunan stratejik önemdeki Zabadani kentini geri almak için muhaliflere karşı büyük bir operasyon başlattı. Asker ve milisler kentin etrafını kuşatırken hava kuvvetleri ağır bombardıman ile destek veriyor. İsyanın başladığı Mart 2011’den kısa bir süre sonra muhaliflerin eline geçen kent, isyancıların ana ikmal noktası olması açısından büyük önem taşıyor. Kentin geri alınması, rejimin Beyrut-Şam otoyolu üzerindeki kontrolünü güçlendirmesi anlamına gelecek.
105 hava saldırısı
Hizbullah’ın El Manar kanalında muhaliflerin dağlarla çevrili Zabadani’de tamamen sıkıştırıldığı aktarılırken, Suriye devlet televizyonu ‘teröristlerin ağır kayıplar verdiğini’ duyurdu. Mahir Esad’ın komutanlık ettiği 4’üncü Tümen’in yürüttüğü operasyonda hava kuvvetleri cuma günü 90, dün 15 hava saldırısı düzenledi.
Muhalifler ise sivillerin uzun süre önce terk ettiği kentin etrafına mayın döşediklerini duyurdu. Saldırıya karşılık olarak başkent Şam’a roket yağdırıldı. Roketlerin bazıları Şam’ın merkezindeki Bağdat Caddesi bölgesine isabet etti. Bir diğer roket ise kısa bir süre önce Le Meridien şimdi ise Dama Rose oteli olan binaya isabet etti. Lüks Ebu Rummane mahallesindeki otelin camlarının kırıldığı aktarılırken, Suriye devlet televizyonu bir kişinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını duyurdu.
Esad rejimi, halihazırda birçok cephede savaşıyordu. Güneydeki Deraa kentinde Güney Cephesi ile çatışma halinde olan rejim, Halep’te ise kontrolü altındaki bölgede savunma yürütüyor. Kuzeydoğudaki Haseke’de ise rejim IŞİD militanlarının saldırısını püskürtmeye çalışıyor.

Etiketler:
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim