• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Reiki hakkında bilmeniz gerekenler

Reiki, şifa ve ruhsal çalışma tekniklerine dayanan uzun yıllardır devam eden bir öğretidir.
Dr. Mikao Usui tarafından 1920li yıllarda geliştirilmiş 'evrensel hayat enerjisi' anlamına gelen bu Japon yönteminin kökü 2500 yıl önceye ve Tibet'e dayanmaktadır.
 
İYİ GELİR
 
Kas ağrısı ve kasılması dahil acı, duygusal travma ve stresi azaltır. Los Angeles'taki Dtox Day Spa'nın Reiki Uzmanı Kristi Sandeno "Reiki'yi masajdan hoşlanmayan veya hamile olanlara öneriyorum," diyor.
 
FELSEFESİ
 
Reiki yöntemi ile bir uzmandan müşteriye iyileşme enerjisi transfer edilirken hayati sorunlardan en basit problemlere kadar tüm sıkıntıları yok etmek hedeflenir.
 
NASIL YAPILIYOR?
 
Tamamen giyinik olan müşteri oturuyor veya yatıyor. Uzman ise yavaşça ellerini vücudun değişik bölgeleri üzerinde gezdiriyor. Seanslar 30 ila 90 dakika arasında değişen sürelere sahip. "Reiki uzaktan da uygulanabilir," diyor Allamby. "İki durumda da müşterinin yapması gereken tek şey rahatlamak ve zihnini boşaltmak."
 
SONRASINDA NE HİSSEDECEKSİNİZ?
 
Çoğunluk rahatlamış ve uykuya hazır hisseder, bazılarıysa canlanmış. "Benim müşterilerim yaratıcılıklarının artmasından tutun daha iyi görüp duymaya kadar birçok farklı sonuca ulaştıklarını söylüyor," diyor Allamby. "Daha mutlu bir iç dünya, azalmış stres ve derinden bir rahatlama ise neredeyse bütün müşterilerimde gördüğüm şeyler."
 
Konu kalifiye bir uygulayıcı ve uzman aramak olduğunda belgeler gerçekten hayati önem taşıyor. "Her hangi bir doktor ararken attığınız adımları takip edin," diyor Allamby, Reiki'nin birçok farklı öğrenim ve uyum metotları olduğunu anlatırken. "Özetlersek Reiki I, Reiki II (uzaktan yapılan uygulamalarda) ve Reiki Master ya da Reiki Hocası (insanlara Reiki tekniğini öğretmeyi amaçlayanlarda) olarak ayrılıyor uzmanlar."
 
BİLİYOR MUYDUNUZ?
 
Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi ve Johns Hopkins Hastanesi ve Sağlık Sistemi Reiki'yi tedavinin bir parçası olarak sunuyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim