• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Rehber Öğretmenlere Üniversite Tercih Kursu

Rehber Öğretmenlere Üniversite Tercih Kursu
İSTANBUL (İHA) – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliği ile İstanbul'daki tüm rehber öğretmenlere 3 gün...

İSTANBUL (İHA) – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliği ile İstanbul'daki tüm rehber öğretmenlere 3 gün sürecek üniversite tercih kursu veriliyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli'nin açılış konuşmalarıyla başlayan seminerlerin ilk oturumu Mercure Hotel Topkapı'da gerçekleşti. 6 oturumdan oluşan ve 3 gün sürecek olan eğitim seminerlerinde dershanelerin kapanmasından dolayı öğrencilerde oluşan üniversite tercihi konusundaki danışman eksikliğinin giderilmesi amacıyla rehber öğretmenlere tercih eğitimi veriliyor. Seminerde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün 2015-2016 eğitim öğretim yılında düzenlemiş olduğu hizmet içi programlarımızdan birisi de rehber öğretmenlerimize yönelik 18 saatlik 3 gün sürecek bir üniversite tercih kursu. İstanbul genelinde bir program çerçevesinde 5,6 ve 7 ilçemizin bir araya geldiği bir eğitim programı. Örneğin bugün burada 5 ilçemizin rehber öğretmenleri bulunuyor. Bu çalışmayı İstanbul Gelişim Üniversitesi ile birlikte yapıyoruz. İstanbul Gelişim Üniversitesi diğer projelerimizde olduğu gibi bu projede de bize destek veriyorlar. Bu kursu herhangi bir salonumuzda da yapabilirdik ama üniversitenin de desteğiyle İstanbul'un en güzel mekânlarından birisinde yaptık" diye konuştu. Gerçekleşen programa da değinen Yıldız, "Öğretim üyesi arkadaşlarımızın 6 ayrı oturumda tamamı Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği içeriklerden oluşan dersleri şu anda başladı. Önceden dershanelerin öğrencileri yönlendirme, yönetme, meslek tanıtımları, üniversite tercihleri konusunda bilgilendirilmeleri, program seçimlerinde yardımcı olunması anlamında aktif görevleri vardı. Ama şu anda dershaneler sistemde olmadığına göre rehber öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Ayrıca dershanelerin kaldırılma süreçlerinde okullarda verdiğimiz destek kursları şu anda faaliyette. Dershanelerin verdiği eğitimin daha iyisini okullarda kendi öğretmenlerimizle verebiliyoruz. Bunun bir parçası olarak da rehber öğretmenlerimizin görevlerini en iyi şekilde yapması için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Şuanda 200'ye yakın öğretmen var. Gerçekleşecek diğer 6 oturumda da aşağı yukarı aynı sayı olacak" açıklamalarında bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ise "Bir rehber öğretmen en az bin tane öğrenciye hitap ediyor. İnşallah bu sayılar bir öğretmene 50-100 öğrenci seviyesine düştüğünde daha da mutlu olacağız. Bunlar da yakın tarihlerde olacaktır" dedi. Öğretmenlik görevinin eğitim öğretimin yanında öğrencilerin psikolojilerini düzeltmek, onları motive etmek geleceklerine yön vermek açısından vazife itibariyle çok önemli bir meslek olduğuna vurgu yapan Gayretli, açıklamalarına şöyle devam etti: "Şu anda üniversiteye gelen öğrenciler tabiri caizse sudan çıkmış balık gibi ideal ve hedefleri olmadan geliyorlar. Önemli olan burada sizin yönlendirmelerinizle onların ideal ve hedeflerini genişleterek dünyayla ve teknolojiyle barışık hale gelmelerini sağlamak."

Rehber Öğretmenlere Üniversite Tercih Kursu

Rehber Öğretmenlere Üniversite Tercih Kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim