• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Refleksoloji sertfika kursları veriyor

Refleksoloji sertfika kursları veriyor
Refleksoloji 2013 kasım ayı içinde sağlık bakanlığı tarafındanda tamamlayıcı tıp teknikleri içine alınarak kanunlaştı.
Refleksoloji aslında 1977 den beri  dünya sağlık örgütünün tanıdığı bir tamamlayıcı tıp çalışması ile dünya çapında resmiyet kazandı. Bu süreçle birlikte avrupa ve amerikada birçok üniversite ve üniversite bünyesindeki enstitü refleksolojiyi bilimsel metodlarla modern eğitim ve staj tekniklerini birleştirerek önlisans formatında refleksoloji öğrenmek istyenlere aktardı.

 

 
Günümüzde refleksoloji el ve ayaktaki sinir uçlarına yapılan uyarılarla başta nörolojik hastalıklar olmak üzere ağrı problemlerinde tedavi edici yada tedaviyi destekleyici bir çalışma olarak birçok refleksoloji merkezi ve fizik tedavi ünitelerinde uygulanan bir teknik durumunda.
Sağlık bakanlığının yayınladığı yönetmelikle resmileşen refleksoloji birçok özel hastane gruplarındada yapılma hazırlığı yapılan bir çalışma durumunda.. Refleksoloji resmileşirken bu konuda kamuoyu bilinçleşip talepte bulunurken en büyük eksiklikte yetişmiş gerekli eğitimi almış refleksoloji uzmanı konusunda sağlık sektöründe ciddi bir eksik yaşanmakta..refleksolojinin türkiyedeki öncüleri halil tabur ve esat başaran bu konuda bu eksikliğin giderilmesi için önemli bir adım atarak bu konudaki eksikliği avrupanın en ünlü refleksologlarını yetiştiren brussels capıtal university www.bcuni.com ve marmara meslek eğitim kursları www.marmarameslekkursu.com işbirliğiyle vermeye başladılar.
 
Türkiye'de tedaviye dönük refleksoloji denilince ilk akla gelen isimler olan halil tabur ve esat başaran bu konuda ulusal birçok televizyon programına çıkarak halkı bu konuda bilinçlendirdi.refleksoloji ile ilgili bilimsel makale sahibi olan uzmanlar yine bu konuyla ilgili dört kitap yazarak bilgi ve deneyimlerini refleksoloji meraklılarıyla paylaştı..
Şimdilerde reflekscenter markasıyla www.refleksoloji.org yoluna devam eden halil tabur, Esat Başaran ile birlikte avrupadaki akredite refleksoloji eğitimlerini milli eğitim onaylı veren marmara meslek eğitim kursuyla birlikte işbirliği içinde vermeye başladılar.
 
Kursa kimler öncelikli katılabilir. 
 
Sağlık sektöründe çalışan tüm branş uzmanları
Hemşireler
Psikologlar 
Fizyoterapistler
Çocuk gelişimciler
Özel eğitim uzmanları
Tamamlayıcı tıpba ve alternatif tıbba ilgi duyanlar
Alternatif tıp uzmanları
Yeni meslek arayışında olanlar.
Hasta yakınları…na klinik refleksoloji kursu veriyoruz.
 
Halil Tabur klinik refleksolojinin geleceğin en cazip mesleklerinden biri olduğunu avrupada profosyonel refleksoloji uzmanlarının revaçta olduğunu ve ciddi kazanç sahibi olduklarını türkiyede ise refleksoloji uzmanlarının aylık 4000 tl ile 10000 tl arasında para kazanabildiklerini o yüzden kendilerinden bu konuda ciddi eğitim talebi geldiğini bu maksatla birçok şehire kurum içi eğitimi verdiklerini söyledi..
 
Halil Tabur klinik refleksoloji kurs taleplerinin zaman zaman yurtdışındanda geldiğini dolayısıyla bu taleplere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. Sağlık sektöründe olan ve tamamlayıcı tıbba ilgi duyan ve refleksoloji öğrenmek isteyen kişilere kapılarının açık olduğunu söyledi..oniki yıldır sektöre yön veren kişiler olarak milli eğitim bakanlığı onaylı eğitim veren marmara meslek kursu ve brussels capital universitesi ile işbirliği yaptıklarını söyleyerek, üç profosyonel kurum refleksoloji eğitiminde güçlerini birleştirerek bu mesleğe profosyonel adım atmak isteyenlere uluslarası geçerli akredite ve sağlık bakanlığının istediği şartlara bağlı eğitimler vermeye başladıklarını söyledi.
 
 

 


Daha fazlasını oku: Refleksoloji klinik hizmetleri ve refleksoloji sertfika kursları veriyor - Sağlık Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/refleksoloji-klinik-hizmetleri-ve-refleksoloji-sertfika-kurslari-veriyor_462814.html#ixzz33Ha4VbGI 
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim