• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Refika Birgül İle GTO’da Lezzet Sohbeti

Refika Birgül İle GTO’da Lezzet Sohbeti
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Refika'nın Mutfağı"nın kurucusu, yazar ve televizyon programcısı Refika Birgül ile Gazianteplileri...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Refika'nın Mutfağı"nın kurucusu, yazar ve televizyon programcısı Refika Birgül ile Gazianteplileri buluşturdu.

Programın açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kadınların iş hayatında varlığını hissettirmesine rağmen Türkiye'de kadın girişimci sayısının istenilen seviyelere gelemediğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de erkek girişimci sayısının 1.2 milyon, kadın girişimcilerin ise 110 bin olduğunu hatırlatan Bartık, "Kadın ve erkek girişimci karşılaştırması yaptığımızda arada korkunç bir fark olduğunu görüyoruz. Bu tablonun en kısa sürede değişeceğine inanıyorum. Girişimcinin cinsiyeti olmaz, üreten ve ülkesine değer katan herkes bizim için değerlidir" dedi.

Gaziantep'in gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edildiğini anlatan Bartık, Gaziantep'in gastronomideki başarısının bu şekilde tescillendiğini belirterek, "Bu başarıyı tescilledik iş bitti mi hayır, aksine her şey yeni başlıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6'ncı şehrinin Gaziantep olduğunu kaydeden Bartık, "Mutfak zenginliğimizi iyi anlatıp dünyayı Gaziantep yemekleriyle tanıştırmamız gerekiyor. Bunu da hep birlikte yapacağız. Dünyanın sayılı mutfaklarına sahip Türkiye'nin gastronomi turizminden zengin mutfağına rağmen yeteri kadar faydalanamadığını görüyoruz. Turizmin gastronomi payı dünya genelinde milyar dolarlarla ölçülüyor. Türkiye'nin bu paydan yeterli ölçüde yararlanabilmesi için mutfak kültürümüzü çok iyi tanıtmamız ve birçok değeri ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bu tanım da UNESCO'ya dahil olmamız çok etkili olacaktır" diye konuştu.

Bartık, üretimiyle Türkiye'ye destek veren kentin mutfağının da dünyaya pazarlaması gerektiğini vurgulayarak, "Bazı ülkeler gastronomi turizminden önemli gelir elde ediyor. Genelde ülkemizin özelde de kentimizin bu alandan aldığı payı artırmalıyız" şeklinde konuştu.

Refika Birgül de kadının mutfakta kendini keşfi ve Gaziantep mutfağının dünyaya nasıl sunulacağına dair sunum yaptı. Kendi hayatından örneklerle kadınların her alanda başarılı olacağını vurgulayan Birgül, televizyon programcılığı ve köşe yazarlığı sürecinde yaşadıklarını anlatarak, zoru başarmanın önemine dikkati çekti.

Program sonunda GTO Başkanı Bartık, Birgül'e hediye takdim etti.

Refika Birgül İle GTO’da Lezzet Sohbeti

Refika Birgül İle GTO’da Lezzet Sohbeti

Refika Birgül İle GTO’da Lezzet Sohbeti

Refika Birgül İle GTO’da Lezzet Sohbeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim