• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Referandumda ’evet’ için yollara düştü

Referandumda ’evet’ için yollara düştü
16 Nisan'da yapılacak referandumda Cumhurbaşkanlığı sistemine destek vermek üzere 23 gün önce Kocaeli'den Türkiye turuna çıkan Erol Özavcı, 33 ili gezdikten...

16 Nisan'da yapılacak referandumda Cumhurbaşkanlığı sistemine destek vermek üzere 23 gün önce Kocaeli'den Türkiye turuna çıkan Erol Özavcı, 33 ili gezdikten sonra Isparta'ya geldi.

Evli ve dört çocuk babası Erol Özavcı, hayranı olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla süslediği aracıyla Isparta'ya ulaştı. Kendisinin aslen Vanlı olduğunu kaydeden Özavcı, referandumda neden "Evet" diyeceklerini halka anlattığını söyledi.

Özavcı, "Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, devletimize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza hizmet için ve referanduma "Evet" için bugün Türkiye'yi karış karış geziyorum. Isparta'nın güller kokulu ilindeyim. Neden referanduma "Evet" diyorum. Geçmişte yapılan hataları gördük. Cumhurbaşkanımızın da yaptıklarını gördük. Okul, hastane millet hastaneye giderken çocuklarını rehin bırakıyordu. Bugün gidiyorsun muayeneni de oluyorsun, ilacını da rahat rahat alıyorsun. Bir anne çocuğunu askere gönderirken yemin törenine gittiği zaman başı örtülü diye çocuğunu ziyaret edemezdi. Hani peygamber ocağıydı. Vatan görevi değimiz bu mu? Böyle bir zaman böyle bir süreçten geçtik" dedi.

"Cumhurbaşkanımız gerçek bir lider"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye, vatana, millete faydalı olduğunu görerek onun yanında olduğunu kaydeden Özavcı, "Cumhurbaşkanımız, Allah'ın bize özel bir lütfu ve nimetidir. Bir gerçek lider olduğunu gördük ve tüm vasıfların onda mevcut olduğunu gördük. İman, ilim, desen, bilgi, birikim, fizik, hitabet, cesaret, boşuna reis komutan dememişler. Sayın cumhurbaşkanımız başımızda olmasaydı Ortadoğu konjontüründe emin olun başımıza gelen Suriye, Mısır, Irak'tan farkımız olmazdı. Ve onun için ben kendisine destek veriyorum. Allah kendisine sağlık ve uzun ömür versin. Allah başımızdan eksik etmesin. Hani Allah'ım bizim ömrümüzden bir yıl al ama herkesin ömrü yazılmıştır, Allah ömrüne ömür katsın" diye konuştu.

16 Nisan'da yapılacak referandumdan "Evet" çıkacağını kaydeden Özavcı, gittiği şehirlerde geçmişte yapılan yanlışları anlattığını ve vatandaşların da bundan memnuniyet duyduğunu söyledi. Referandumdan yüzde 65 "Evet" çıkacağını sezdiğini belirten Özavcı, "Otomobile Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini giydirerek Şırnak'a gittim. Mardin ve Diyarbakır'a gittim. Millet arabanın önüne atlıyordu. "Selam söyleyin" diyorlardı. Resmini öpüyorlardı" dedi.

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanı ile hiç görüştünüz mü?" sorusu üzerine Özavcı, "Cumhurbaşkanımızın benimle görüşmeye zamanı mı var. Kendini topluma adamıştır. Benimle görüşmesi o kadar önemli değil" dedi.

Özavcı, 35'inci durak olarak Burdur'a gitmek üzere Isparta'dan ayrıldı.

Referandumda ’evet’ için yollara düştü

Referandumda ’evet’ için yollara düştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim