• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Raylı Sistem Bölümü Mezunu Bayanlar Atama İstedi

Raylı Sistem Bölümü Mezunu Bayanlar Atama İstedi
Erzincan'da ve tüm Türkiye'de Ulaştırma Hizmetleri Raylı Sistem Bölümü mezunu bayanlar yıllarca okudukları bölümden atama alamayıp işsiz kaldıkları...

Erzincan'da ve tüm Türkiye'de Ulaştırma Hizmetleri Raylı Sistem Bölümü mezunu bayanlar yıllarca okudukları bölümden atama alamayıp işsiz kaldıkları için bir sonraki alımın bayanlara yönelik yapılması için seslerini duyurmaya çalıştılar.

Erzincan da ve tüm Türkiye'de Raylı Sistemler bölümünden mezun olan bayanlar yıllarca eğitimini alıp zamanlarını, emeklerini ve umutlarını adadıkları okullarını bitirdikten sonra iş sahibi olmayı hedefledikleri mesleklerinde atanma olasılığının az olması ve atama alamadıkları için açıkta kalarak işsiz kaldılar. Raylı sistemler bölümü mezunu bayanlar meslek okullarının yanı sıra üniversite eğitimlerini de tamamlamalarına rağmen yıllardır işsiz olduklarını belirttiler. Meslek eğitimini aldıkları Raylı Sistemler bölümü mezunu öğrenciler eğitim hayatları boyunca lokomotif ve vagonların içinde kendilerini adadıkları mesleği yapabilmek için eğitim almalarına rağmen atama için açılan başvurularda sadece kendilerine 1 tercih hakkı tanınmasının atanma olasılıklarını düşürdüğü kaydettiler.

Raylı Sistemler bölümü mezunu bayan öğrenciler işsiz kaldıkları bölümden kendileri ve şuanda aynı bölümü okumakta olan arkadaşları için açıkta kalmamak ve kendilerine daha çok tercih hakkı tanınması için seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İlgili yetkililerden özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'dan destek ve çözüm bekleyen öğrenciler Erzincan Tren Gar'ın da bir açıklamada bulunarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Raylı Sistemler bölümü mezunu bayanlar, işsiz kalan diğer arkadaşları ile birlikte Raylı Sistemler bölümünden eğitimlerini tamamlayarak almaya hak kazandıkları diplomalarını alıp (TCDD) Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının Erzincan Gar'ın da toplanarak mağduriyetlerini belirtip atama istediler.

Toplanan grup adına açıklamada bulunan Raylı Sistemler mezunu Sevilay Kutay işsiz kalan tüm bayan arkadaşları adına bir sonraki alımın bayanlara yönelik atama yapılmasını yetkililerden talep ederek şunları kaydetti; "Ulaştırma İşletmeciliği Raylı Sistemler İşletmeciliği 2009 yılının ilk bayan mezunuyum. Bölümü tercih ettiğimizde bayan erkek ayrımı yapılmadan bölüme alım yapıldı. 4 yıl lise ardından 2 yıl üniversite okudum ve birçok bayan arkadaşımda bu şekilde mezun oldu. Tercihlerde bayan erkek ayrımı yapılmadı. Yalnız mülakatlarda tüm bayanlar yetersiz bulundu ve elendi. Bu bölümün bize uygun olmadığı belirtildi. Yalnız hala lise ve üniversitelerde alım yapılmaya devam ediliyor. Ayrıca tercihlerde bize ikametgâh şartı koyulduğu için tek tercih hakkımız var ve buda bizim çok büyük bir dezavantaj sağlıyor. Bayan mezunlar olarak TCDD'nin bayanlara yönelik kadro açmasını istiyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık olarak bizim gibi 200 arkadaşımız var. Bizler gibi mağdur durumda. Biz Raylı Sistemler bölümünden mezun olduğumuz halde hepimiz özel sektörde çalışmak zorunda kalıyoruz. Yetkililere sorduğumuzda tren işçiliğinin bayana yönelik bir iş olmadığı cevabını almaktayız. Bundan sonra yapılacak ilk alımda bayanlara yönelik kadro açılmasını talep ediyoruz."

Raylı Sistem Bölümü Mezunu Bayanlar Atama İstedi

Raylı Sistem Bölümü Mezunu Bayanlar Atama İstedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim