• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ravza Kavakçı Kan: "Artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı"

Ravza Kavakçı Kan: "Artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı"
AK Parti İzmir İl Başkanlığında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, "Artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı. Türkiye'nin...

AK Parti İzmir İl Başkanlığında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, "Artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı. Türkiye'nin başında vatandaşa tepeden bakmak yerine, milletin külliyesinde şalvarıyla, elbisesiyle, örtüsüyle, mini eteğiyle ne giyerse giysin vatandaşını baş tacı eden, insanları kıyafeti ile yargılamayan bir Cumhurbaşkanı var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu darbe girişimi davasını takip etmek üzere Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsüne gitti. Kavakçı Kan, İzmir Adliyesi saldırısında şehit düşen Fethi Sekin'in ailesini ve 28 Şubat sürecinde mağdur olan bir aileyi de ziyaret etti. Kavakçı Kan'ın bir sonraki durağı, AK Parti İzmir İl Başkanlığı oldu. Ziyarette, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti 23. Dönem Milletvekili Ekrem Çelebi 23. Dönem ve İnsan Hakları Başkanlığı Başkan Yardımcısı Harun Armağan da yer aldı.

"2019 bizim için önemli"

İnsan hakları dendiğinde akla gelen bir konunun da insan hakkı ihlalleri olabildiğini kaydeden Kavakçı Kan, "28 Şubat'ın sene-i devriyesine geldiğimiz günlerde "insan hakkı ihlali" dendiğinde 28 Şubat'ı hatırlamamak mümkün değil. Kanunun yok sayıldığı, mahkemelerin adil yargılama bir kenara tamamen hukuku hiçe sayarak kararlar verdiği, işkencelerin olduğu, inanç hürriyetinin yok sayıldığı günleri hatırlıyoruz. 2018'de "28 Şubat" dediğimizde o günlerin çok geride kaldığını görüyoruz. Ufak tefek mağduriyetler var giderilmesi gereken. 2019 seçimleri geliyor. Yerel seçimlerimiz var, çok heyecanlıyız. İlk defa Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin pratikte uygulanacak olduğu seçimlerimiz var. 2019 bizim için önemli. İzmir bizim için çok önemli bir şehir" diye konuştu.

"Saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı"

Artık eski Türkiye'de yaşamadığımızı vurgulayan Kavakçı Kan, "Artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı. Milletine tepeden bakan devlet anlayışı tarihin karanlık sayfasına gömüldü. Bunu da biz gömdük, hep beraber yaptık. Uluslararası alanda muhatabı karşısında iki büklüm duran Türkiye geride kaldı. Bu Türkiye'nin başında "dünya beşten büyüktür" diye bir lider var. Çünkü bu Türkiye'nin başında bütün dünyada hiçe sayılan mazlumlar için mücadele eden bir lider var. Çünkü bu Türkiye'nin başında insanlara tepeden bakan devlet anlayışı yerine vatandaşa hizmete Hak'ka hizmet sayan, gece-gündüz durmayan bir lider var. Çünkü bu Türkiye'nin başında insanları ayırmayıp tam tersine tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet adı altında vatandaşlarına kucak açan bir lider var. Çünkü bu Türkiye'nin başında vatandaşa tepeden bakmak yerine, milletin külliyesinde şalvarıyla, elbisesiyle, örtüsüyle, mini eteğiyle ne giyerse giysin vatandaşını baş tacı eden, insanları kıyafeti ile yargılamayan bir Cumhurbaşkanı var. Çünkü bu Türkiye'nin başında dünya mazlumlarının ümidi Recep Tayyip Erdoğan var. Birleşmiş Milletler'in dahi 128 oyla "dünya beşten büyüktür'e katılığı bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

2019 mesajı

Konuşmasında, teşkilatlara da 2019 mesajı veren Kavakçı Kan, "Sizler bu davanın kahramanlarısınız. İsimsiz kahramanlarısınız. Bu davanın arkasında bu liderin arkasında ve bu İzmir'in milletvekili olan o güçlü liderin vefakar, cesur, dirençli Başbakanı var. Genel Başkanımızın ve Genel Başkanvekili arkasına da milletiyle birlikte milletin önünde koşan böyle güzel bir teşkilat var. İnşallah 2019'da İzmir'de de hem büyükşehiriyle, hem ilçe belediyeleriyle, hem de milletvekilleri seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'yi iktidara devam ettiren, 2023 hedeflerine daha da yaklaştıran bir netice alacağız inşallah" dedi.

Konuşmaların ardından, AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, üzerinde 35 besmele yazısının bulunduğu tablo hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim