• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Rasim Kara’ya Devrim Sürprizi

Rasim Kara’ya Devrim Sürprizi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması" projesi" için ilçeye davet edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gençlik...

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması" projesi" için ilçeye davet edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gençlik Geliştirme Departmanı Sorumlusu Rasim Kara'ya, "Devrim" sürprizi yaptı.Tütüncü, ilk yerli otomobil olan ve Eskişehir Demiryolu Fabrikası'nda üretilen Devrim otomobilinin yaptıkları prototibini, Eskişehir doğumlu Rasim Kara'ya tanıttı.

Tütüncü, Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ve Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması" projesi"nde görev alan antrenörlerle Rasim Kara'yı, halka açtıkları Dokuma Fabrikası'nda misafir etti. Tütüncü, burada sergiledikleri Devrim otomobili hakkında Kara'ya bilgi verdi. Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra Rasim Kara'yı da yanına alarak Devrim'le mini bir sürüş yaptı.Tütüncü, sürüşün ardından bir gecede hazırlattığı ve Devrim otomobilinin üretim hikâyesinin anlatıldığı kısa filmi, cep telefonundan Kara'ya izlettirdi.

Başkan Tütüncü, Eskişehirli olmasından dolayı Devrim otomobilinin üretim hikayesini, Rasim Kara'ya anlatmak istediklerini söyledi.Yetenek taraması projesinde yer alan antrenörlerin, futbolda devrim yapmanın sevdasıyla yanıp tutuştuğunu aktaran Tütüncü," Dünyada futbola başlama yaşı, 05-06. Türkiye'de ise 11 yaşında bir çocuk tesadüfen futbola başlıyor. Antrenörlerimiz, çocuklarımızı 5-6 yaşından itibaren futbol eğitimi vermek istiyor." diye konuştu.

MANEVİ DESTEK YETERLİ

Bu konuda kendilerine destek verecek olan ismin Rasim Kara olduğuna işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "1961'de Devrim otomobilini yapan 23 mühendise verilmeyen desteği, bugün bu projemize verilmesini istiyoruz. Destek dediğim maddi destek değildir. Projeyi başlatan arkadaşlarımızın gönülden alkışlanmasını ve çalışmalarına teşekkür edilmesini arzu ediyoruz. Projenin maddi ihtiyaçlarının hepsini belediye olarak karşılarız. İsteğimiz TFF'nin, bu projeyi güzel ve örnek bir proje olarak sunmasıdır. Proje ekibine destek verilirse 1961'de yapılamayanı bugün TFF yapmış olur. Fatih Terim, Rasim Kara futbolumuzun için çok önemli markalardır. Proje ile iki olumlu cümle söylemeniz ekibin enerjisini 10'dan 1000'e çıkaracaktır."

RASİM KARA: " TÜRK FUTBOLUNDA DA DEVRİME İHTİYACIMIZ VAR"

Devrim otomobili sürprizinden dolayı Tütüncü'ye teşekkür eden Rasim Kara, 1950'de Eskişehir'de doğduğunu ve Devrim'in üretildiği Eskişehir Demiryolu Fabrikası'nın kulübü olan Demirspor'da futbol oynadığını anımsattı.

"Kendi arabamızı üretemediğimiz gibi kendi futbolcumuzu da üretemiyoruz." eleştirisinde bulunan TFF Gençlik Geliştirme Departmanı Sorumlusu Rasim Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük takımların alt yaş grupları için bir tane antrenman sahası var. Gerçek bir devrimde futbolda başlatmamız lazım. Bu devrimi inşallah Kepez'de başlatırız. 500 bin nüfusu olan bir Kepez'de birçok semt sahası var. İlkokul ve ortaokullara yönelik yetenek taramasını önemli bir proje olarak görüyorum. Tarama ile tespit edilen yetenekli futbolcular, Kepez Belediyespor'un alt yapı oyuncusu olacaklar. Bu futbolcular daha sonra A takımda oynayacaklar. Kepez'in, yakın bir zamanda milli takıma futbolcu göndereceğine inanıyorum. Yetenek taraması projesi ile Kepez Belediyespor, kendi futbolcusunu yetiştirmiş örnek bir kulüp olacak."

Rasim Kara, Kepez'i Yıldızları Yetenek Taraması projesinin, Türkiye'de futbolda eğitimin 05-06 yaşlarında başlamasına örnek olacağının da altını çizdi.Kepez'in projesini, FİFA, UEFA ve Avrupa Birliği'ne sunabileceklerini ifade eden Kara, "Federasyon olarak 06-14 yaş çocuklara futbol eğitimi verilmesine yönelik müfredat hazırladık. Kitaplar basım aşamasına geldi. Bu kitapları, projenin antrenörlerine gönderebiliriz. Yine Kepez'de kurs da açabiliriz. Bu kursa eğitici hocalarımızı getirebiliriz. Antrenörlerimizi iyi yetiştirmemiz lazım." ifadesini kullandı.

Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma ziyaretinin ardından Rasim Kara'yı, belediyede de misafir etti. Tütüncü, Kepez'in Yıldızları Yeterek Taraması, projesi ile Başbakanlığın düzenlediği yarışmaya katılacaklarını belirterek, "Projemizi, tüm Türkiye'de ödül alan bir proje haline getirmek istiyoruz. Proje ile ilgili görsel çalışma yapıyoruz. 7-8 dakikalık bir sunum hazırlıyoruz. Bu sunum da Rasim Hoca'nın olmasını arzu ediyoruz. " dedi. Tütüncü'nün, teklifini kabul eden Kara, kameralar karşısına geçerek, proje ilgili düşüncelerini paylaştı.Kepez Belediyesi, proje kapsamında 70 ilkokulda, 69 ortaokulda 15 bine yakın çocuğu yetenek taramasından geçirdi.

Rasim Kara’ya Devrim Sürprizi

Rasim Kara’ya Devrim Sürprizi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim