• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Rasim Bacacı: “Mevcut Yönetimle Değişim Grubu Arasındaki Fark, Siyah İle Beyazın Farkı Kadar"

Rasim Bacacı: “Mevcut Yönetimle Değişim Grubu Arasındaki Fark, Siyah İle Beyazın Farkı Kadar"
Makine Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı, mevcut oda yönetimi ile Makine Mühendisleri Değişim Grubunun arasındaki...

Makine Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı, mevcut oda yönetimi ile Makine Mühendisleri Değişim Grubunun arasındaki farkın, siyah ile beyaz arasındaki fark kadar belirgin olduğunu söyledi.

Makine Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı yaklaşan Makina Mühendisleri Odası seçimindeki projelerini, düşüncelerini anlattı.

"GELİŞMEK İÇİN DEĞİŞMEK GEREKİYOR"

Makina Mühendisleri Değişim Grubu'nun bütün meslektaşlarına hizmet etmeyi amaçlayan bir anlayışın ürünü olduğunu belirten Bacacı sözlerine şöyle devam etti:

"Makina Mühendisleri Değişim Grubu, meslektaşlarımızı asgari müştereklerde bir araya getirmeyi amaçlayan; insan sevgisini, hoşgörü ve iletişimi, her türlü siyasi görüşün ve ideolojinin üzerinde tutan, idealist, çalışmaktan yılmayan, ilkeli, dürüst, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan, milli ve manevi değerleri önemseyen, ülkemizin bilim ve teknoloji temelinde gelişimini hedef edinmiş bir gruptur. Ulus devletler dünyasından küresel dünyaya, modernist düşünceden postmodernist düşünceye, sanayi toplumundan bilgi toplumuna, seri üretimden esnek üretime, temel mühendisliklerden multidisipliner mühendisliklere geçiş gibi büyük değişimlerin yaşandığı günümüz dünyasında; Makina Mühendisleri Odası'nın mevcut bağnaz ve ayrıştırıcı yönetim yapısından daha üretken ve inovatif bir yönetim yapısına evrilmesi gerektiğine, bahsettiğimiz gelişmenin sağlanabilmesi için değişimin esas olduğuna inanıyoruz. Bu maksatla gurubumuzun ismini Makina Mühendisleri Değişim Grubu olarak belirledik".

"SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ"

Seçimim, meslektaşların mesleki gelişimlerine ve haklarına sahip çıkmaları açısından önemli olduğunu vurgulayan Rasim Bacacı, "Zira meslektaşlarımızın piyasada karşılaştıkları haksız muamele karşısında haklarını savunacak tek toplu organizasyon meslek odalarıdır. Örgütlü bu yapıların ideolojik kazanımlar peşinde koşmak yerine meslektaşlarımızın haklarını savunması gerekiyor. Fakat mevcut yönetimin düşünce yapısı ile bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Makine Mühendisleri Odası İstanbul şubesi dar, içine kapanık ve marjinal gruplar tarafından yönetiliyor. Üyelerine ulaşmak ve onların haklarının savunucusu olmak yerine, odayı kendi ideolojilerini savunacak bir mecra olarak kullanmayı tercih ediyorlar. Bizler,Makine Mühendisleri Değişim Grubu olarak bu yönetim tarzının değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun da tek yolu sandıktan geçiyor. Seçim bu sebeple "Çok önemli" Biz de odaya kayıtlı tüm meslektaşlarımızı bu maksatla sandık başına gelerek en doğal üyelik haklarını kullanmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

"MEVCUT YÖNETİMLE ARAMIZDA SİYAH İLE BEYAZ KADAR FARK VAR"

Mevcut oda yönetimi ile Makine Mühendisleri Değişim Grubu'nun arasındaki farkın, siyah ile beyaz arasındaki fark kadar belirgin olduğunu söyleyen Bacacı, "Seçimin neden önemli olduğunu anlatmaya çalışırken bu konuya da değinmiştim; fakat cevabın biraz daha açılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Mevcut oda yönetiminin marjinal ve dar bir grup olduğunu belirtmiştik. Bu grup uç ideolojilere sahip, politize olmuş insanlar tarafından yönetiliyor. Her türlü sokak eyleminde devletin otoritesini ve milletin birliğini sarsacak eylemlerin içinde yer alıyorlar. Hatta birçoğunda bu eylemleri örgütleyen konumda bulunuyorlar. Marksist, Leninist çizgide tavır ve tutumlarla oda üyelerinin büyük bir kısmını ötekileştiriyorlar. Bu marjinal grup, bilimin ve tekniğin ışığından istifade edip ülkenin kalkınmasında öncü rol oynaması gerekirken, birçok projede el freni görevi görüyor. Bütünün içindeki eksiklik ve hataları düzeltmek yerine bütüncül olarak reddetmeyi tercih ediyorlar. Bu tutumlarını Marmaray ve 3. Havalimanı projelerinde gördük. Projeleri mühendislik açısından kritiğini yapmak yerine topyekün reddetme yoluna gittiler. Makine mühendislerinin tavrının bu olmaması gerektiğine inanıyoruz. Eğer projelerde hatalı ya da eksik taraflar varsa bunları teknik olarak masaya yatırıp idarecilerin hatalarını düzeltmelerine imkân tanınması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

"ADİL BİR ODA YÖNETİMİNİN GÖREVE GELMESİ İÇİN ÜYELERİMİZİN EN DOĞRU KARARI VERECEĞİNDEN EMİNİZ"

Makine Mühendisleri Değişim Grubu olarak kendilerini anlattıklarını vurgulayan Bacacı sözlerine şöyle tamamladı:

"Bu seçim üyelerimizin şu kararı vermesi gerekiyor: Meslek Odamız, mesleki olarak gelişimimizi ve ülkemizin kalkınmasını mı hedeflemeli yoksa alınan aidatlarla ve muayene ücretleri ile dar bir ideolojik grup tarafından aslına uygun olmayan bir şekilde yönetilmeye devam mı etmeli? Biz inanıyoruz ki üyelerimiz bu iki seçenek arasından makul olanı seçeceklerdir. 17 Ocak 2016 tarihinde Özel Şişli Karagözyan İlköğretim Okulunda yapılacak olan MMO İstanbul Şube 32. Dönem Seçimine tüm meslektaşlarımızı davet ediyorum. Ayrıca, üye aidat borcunun oy kullanmaya mani olmadığının da altını çizmekte fayda görüyorum.18 Ocak sabahı marjinallikten uzak ve meslektaşlarımızın haklarını savunacak daha adil bir oda yönetiminin göreve gelmesi için üyelerimizin en doğru kararı vereceğinden eminiz. "

Rasim Bacacı: “Mevcut Yönetimle Değişim Grubu Arasındaki Fark, Siyah İle Beyazın Farkı Kadar"

Rasim Bacacı: “Mevcut Yönetimle Değişim Grubu Arasındaki Fark, Siyah İle Beyazın Farkı Kadar"

Rasim Bacacı: “Mevcut Yönetimle Değişim Grubu Arasındaki Fark, Siyah İle Beyazın Farkı Kadar"

Rasim Bacacı: “Mevcut Yönetimle Değişim Grubu Arasındaki Fark, Siyah İle Beyazın Farkı Kadar"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim