• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Ramazanın ilk iftarını çocuklar açtı

Ramazanın ilk iftarını çocuklar açtı
Eyüp'te Ramazan'ın ilk günü "Tekne Orucu" tutan çocuklar, öğle ezanıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

Eyüp'te Ramazan'ın ilk günü "Tekne Orucu" tutan çocuklar, öğle ezanıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. Eyüp Sultan Meydanı'nda kurulan sofrada birlikte iftar yapan minikler, çeşitli etkinliklerle de gönüllerince eğlendi.

Çocuklara, orucu ve ibadeti sevdirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen "Tekne Orucu" Eyüp'te yeniden can buldu. Eyüplü onlarca çocuk, Ramazanın ilk gününde tuttukları tekne oruçlarını Eyüp Sultan Meydanı'nda öğle ezanının okunmasıyla birlikte açtı. Hacivat - Karagöz gösterisiyle başlayan iftar programında çocuklar hep birlikte, "Kabul Et Orucumu Allah'ım" isimli ilahiyi söyledi. Öğle ezanıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açan çocuklar, tekne orucu balonlarını havaya bıraktı.

Orucunu açan Ömer Kayra, ilk gün oruç tutmanın güzel olduğunu söyleyerek, "Oruç tutmak zor gelmedi, bütün Ramazan tutabilirim. Büyüyünce de büyük orucu tutarım" dedi.

"Amacımız, unutulmaya yüz tutmuş olan bir geleneğimizi hatırlatmaktı"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, programa son derece talep olduğunu ve 5 ayrı noktada tekne orucu programı yapıldığını söyleyerek, "Amacımız geleneğimizi ihya etmek,eskiden beri bizim de yaptığımız ve artık unutulmaya yüz tutmuş olan bir geleneğimizi hatırlatmaktı. Henüz oruç tutma yükümlülüğüne gelmemiş küçüklere orucu sevdirmek tanıtmak adına, bir geleneği ihya etmek adına Hacivat'ı Karagözü'yle, tekerlemeleriyle, dualarla medeniyetimize ait bir geleneği ihya etmek istedik. İnşallah bunlar daha çok artacak ve bereketlenecek. Çocuklarımıza nesillerimize, bu geleneğimizi hatırlatmanın mutluluğuyla çalışmamıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Çocuğu tekne orucu tutan Fatoş Küçükkaralar, "Program çok güzeldi, çocuklar zaten burayı çok seviyorlar, keyif alıyorlar, biz geçen sene de gelmiştik. Bu arada Hacivat Karagöz eşliğinde güzel şeyler öğreniyorlar. Çok keyifliydi, Allah kabul etsin" ifadelerini kullandı.

Ramazanın ilk iftarını çocuklar açtı

Ramazanın ilk iftarını çocuklar açtı

Ramazanın ilk iftarını çocuklar açtı

Ramazanın ilk iftarını çocuklar açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim