• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Ramazan'da spor nasıl yapılmalı

Ramazan'da spor nasıl yapılmalı
Batman GOLD GYM işletmecisi ve antrenörü Ömer Sürme, Ramazan ayında nasıl spor yapılmalı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Batman GOLD GYM işletmecisi ve antrenörü Ömer Sürme, Ramazan ayında nasıl spor yapılmalı konusunda bilgilendirmede bulundu. Sürme, "Ramazan ayında spora ara verilmemeli, çoğu kişi Ramazan ayında sporu bırakıyor. Aksine spor bırakılmamalı ve hafif spor yapılmalıdır." dedi.

Ramazan ayında yaşanacak en büyük problemin su kaybı olacağı için antrenmanlara çok dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Sürme, "İftardan 2 saat sonra vücut enerji toplamış ve antrenmana hazır bir durumdadır. İftardan sonra su tüketiminize dikkat etmelisiniz. Yaz ayında olduğumuz için fazlasıyla su kaybı olacaktır, bu da %3 su kaybında %12 kas gücünün azalması demektir. Antrenmana girmeden yarım saat önce yarım litre su tüketilmelidir. Antrenmandan çıktıktan sonra da su takviyesine devam edilmelidir. Antrenmanlarınızı 2'ye bölebilirsiniz birincisi alt ve üst kasları farklı günlere bölerek çalışılabilir. İkincisi tüm bölge aynı gün çalışılabilir; fakat diğer antrenman programı gibi her bölgeye uzun zaman ayırmamalısınız. Her bölgeden 2 hareket 4 set yeterli olacaktır. Antrenmanlarınızı 3 gün maksimum 4 gün olarak ayarlayın ve 30-45 dakikayı geçmeyecek şekilde hafif antrenmanlar yapın. Yüksek tempo ve ağır antrenmanlar vücudunuza su kaybı nedeniyle size zarar verebilir." dedi.

Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusuna da değinen Sürme, "Beslenmemiz günlük yaşantımızda sağlıklı olabilmemiz için büyük bir rol oynar. İftardan sahura protein-yağ-karbonhidrat vücut kütlenize göre yeterli miktarda almaya özen gösterin, doymamış yağlardan alın zeytinyağı kullanın. Karbonhidrat ihtiyacınızın çok az kısmını basit şekerden çoğunluğunu ise kompleks karbonhidratlardan karşılayın. Protein alımınızı kaliteli proteinlerden karşılayın süt ürünlerini de ihmal edilmemeli. Lif ihtiyacı ise meyve ve sebzelerden karşılanabilir." diye konuştu.Cihan

Ramazan'da spor nasıl yapılmalı

Ramazan'da spor nasıl yapılmalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim