• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ramazan coşkusu Eyüp’ün her köşesinde yaşanıyor

Ramazan coşkusu Eyüp’ün her köşesinde yaşanıyor
İstanbul'da Ramazan coşkusunun en fazla hissedildiği yerlerden biri olan Eyüp'te Ramazan bir başka güzellikte yaşanıyor.

İstanbul'da Ramazan coşkusunun en fazla hissedildiği yerlerden biri olan Eyüp'te Ramazan bir başka güzellikte yaşanıyor. Yerli yabancı dünyanın dört bir tarafından gelen misafirler, Eyüp Sultan'da Ramazan ayını bu manevi atmosferde geçirmenin memnuniyetini yaşıyorlar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın önderliğinde Eyüp Belediyesi'nin titizlikle hazırladığı Ramazan etkinlikleri de misafirlere unutamayacakları anlar yaşatıyor. Eyüp Sultan ve çevresi günler öncesinden Ramazan ayını ve misafirleri ağırlamak için hazırlandı. Her yeri gül kokularına bezenen Eyüp Sultan'da bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra, bir yıldır özlemle beklenen 11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi.

Şimdi ise Ramazan, Eyüp Sultan'ın her köşesinde dolu dolu etkinliklerle bir başka güzellikte yaşanıyor. Eyüp'te Ramazan ayı boyunca düzenlenecek mahalle iftarları ve özel sahur programları haricinde çocuklar için tekne orucu iftarları, meal okumaları, ramazan sohbetleri, sema gösterileri gibi pek çok farklı etkinlik ziyaretçilerle buluşacak.

Etkinlikler Eyüp Sultan Meydanı ile kısıtlı kalmıyor. Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi, Afife Hatun Kültür Evi, Zalmahmutpaşa Eyüp Kitabiyat Merkezi, Sertarikzade Kültür Sanat Mekezi, Rami Hasan Nail Canat Sanat Akademisi, Kemerburgaz Mahallesi, Osmanlı Parkı ve Eser/Şeker Hayat Rehabilitasyon Birimi de etkinliklerin yapılacağı diğer noktalar.

Tekne Orucu 5 noktada düzenleniyor

Eyüp Sultan Meydanı'nda her gün çocuklar için Tekne Orucu programı düzenliyor. Bunun dışında Sertarikzade, Kemerburgaz, Rami Nail Canat Parkı ve Alibeyköy Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'nde hafta içi belirli günlerinde ve cumartesi günleri çocuklar için Tekne Orucu programı düzenleniyor.

Çocuklar için eğlenceli programlar

Çocuklarla ilgili programlar sadece Tekne Orucu ile kısıtlı değil. Eyüp Sultan Meydan'da geleneksel orta oyunumuzun unutulmaz örneklerinden biri olan meddah gösterimi yapılacak. Ramazan etkinlikleri kapsamında Hacivat Karagöz ve Masalcı Dede çocuklarla buluşacak. Çocuk ikramı saati adı altında, çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker, Osmanlı macunu, Osmanlı şerbeti ve balon dağıtılacak.

Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz'da şehit olanlar Ramazan'da Kur'an ziyafetiyle anılacak. Kadir Gecesi Eyüp Sultan Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatim duası yapılacak.

Bereketli Ramazan sofraları kuruluyor

Eyüp Belediyesi, ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Belediye ekipleri Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine iftar sofrası gönderiyor. İftar sofrası hazırlamaya sağlık durumu müsait olmayan ya da maddi imkanı olmayan vatandaşların evlerine, Alo iftar hizmeti sayesinde, her akşam 4 çeşit sıcak yemek evlerine ulaştırılıyor.

Eyüplüler, belediye ekipleri tarafından kurulan açık hava mahalle iftar sofralarında birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açıyorlar. Açık hava mahalle iftarları sayesinde bir yandan dostluklar pekişiyor, bir yandan da unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerinin yeniden yaşanmaya başladığı eski günler geri geliyor. Kimi zaman bir parkta, kimi zaman statta, kimi zaman bir sitenin bahçesinde, kimi zaman da yollarda kurulan sofralarda binlerce Eyüplü oruçlarını eski Ramazanlarda olduğu gibi birlikte açıyor. Ramazan'ın manevi ortamında kurulan gönül köprüleriyle Eyüplüler mahalle kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

Gençler unutulmadı

Gençlere yönelik olarak da her gün Eyüp Belediyesi El Sanatları Atölyeleri'nde, ahşap kesme, cam üfleme, çömlek, tezhip, minyatür, ebru ve kaligrafi çalışmaları yapılacak. Akademik kariyeri olan özel şahsiyetler etrafında Ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri düzenlenecek. Gençler için Hasan Kaçan'ın konuk olacağı Ramazan sohbetleri yapılacak.

Engellilere iftarlar

Engelli vatandaşlar için ise engelli iftarları yapılacak. Ramazanın manevi havasına uygun tasavvuf müziği konserleri, şiir programları düzenlenecek.

Yine Eyüp'ün dört bir yanında Ramazan ayının maneviyatına uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde iftar sonrası musiki saatleri düzenlenecek. Ney, Klasik Kemençe ve Kabak Kemani gibi enstrümanlarla dinletiler yapılacak.

Ramazan coşkusu Eyüp’ün her köşesinde yaşanıyor

Ramazan coşkusu Eyüp’ün her köşesinde yaşanıyor

Ramazan coşkusu Eyüp’ün her köşesinde yaşanıyor

Ramazan coşkusu Eyüp’ün her köşesinde yaşanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim