• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Ramazan ayında kuru gıdaya zam yok

Ramazan ayında kuru gıdaya zam yok
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, "Ramazan ayında kuru gıda ürünlerinde zam tahmin etmiyoruz, aksine kırmızı mercimekte yüzde 25'e varan...

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, "Ramazan ayında kuru gıda ürünlerinde zam tahmin etmiyoruz, aksine kırmızı mercimekte yüzde 25'e varan bir gerileme öngörüyoruz." dedi.

Pirinç, bulgur ve bakliyat türlerinin fiyatlarının artmayacağına işaret eden Reis, kumanyada da yüzde 10 indirim uygulanacağını bildirdi.

Bahar yağmurlarının tarımsal üretim adına olumlu olduğunu anlatan Reis, şu açıklamalarda bulundu:

"Araştırmalarımızın ardından çiftçimizden üretimle ilgili olumlu haberler aldık. Hububat üretiminde önemli bir sorun görülmeyeceğini belirtebiliriz. Nisan ve Mayıs yağmurları çeltik, fasulye ve nohut ekimi için toprağı uygun duruma getirmiştir. Buğday hasadı Güneydoğu Anadolu'da Haziran ayında, İç Anadolu'da Temmuz ayında yapılacaktır. Kırmızı mercimek hasadı Haziran ayında olacak. Nohut, fasulye, çeltik ürünlerinin hasadı da Ağustos ve Eylül aylarında yapılacaktır. 2015'te rekor bir buğday üretimi yapıldı. 2016 üretimin 2015'e göre yüzde 5 oranında gerileyeceği tahmin ediliyor ve diğer ürünlerde iklim şartları uygun olursa iyi bir rekolte bekliyoruz."

Mehmet Reis, Ramazan kumanyaları ile ilgili olarak da şu uyarıları yaptı:

"Ramazan kumanyası paketlerinde ne yazık ki ithal ve pişmeyen eski mahsul ürünler kullanılmaktadır. Hayır yapacaklara tavsiyemiz şudur ki kumanya paketlerini almadan evvel içlerini kontrol etmeleri önemlidir. Ürün türünün ve menşeinin, doğru yazılıp yazılmadığına ve kalitesine bakmaları gerekir. Maneviyat yüklü olan bu ayda yardım yaparken evleriniz için satın aldığınız, mutfağınızda pişirdiğiniz ve güven duyduğunuz markalı ürünleri tercih ederseniz yaptığınız yardımın hakkını vermiş olursunuz. Ayrıca kolilerinin içinde bulunan ürünlerin gıda kodeksine uygunluğu, ilgili merciler tarafından kontrol edilerek, denetlenmelidir."

Cihan

Ramazan ayında kuru gıdaya zam yok

Ramazan ayında kuru gıdaya zam yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim